CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Documental “Into eternity”: és possible un cementiri nuclear per a tota l’eternitat?

Dilluns, 17 gener, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

INTO ETERNITY (CAP A L'ETERNITAT)

És possible un cementiri nuclear per a tota l’eternitat?

Direcció: Michael Madsen / Nacionalitat: Dinamarca (2009) / Duració: 75 minuts / Gènere: Social

VO en anglès subtitulada en català

Cada dia a tot al món, grans quantitats de residus d’alt nivell radioactiu generats per les centrals nuclears es dipositen en magatzems provisionals, dipòsits vulnerables a catàstrofes naturals o als desastres provocats per l’home.En aquests moments s’està construint a Finlàndia el primer cementiri nuclear permanent, un complex sistema de túnels subterranis tallats en un subsòl de roca sòlida. Un cop els residus estan emmagatzemats, les instal·lacions s’han de tancar i no es poden tornar a obrir mai més, o almenys fins passats 100.000 anys, el temps durant el qual els residus continuen essent perillosos. Però, som capaços d’assegurar que es mantindran tancats? Com podem advertir els nostres descendents que els residus letals són allà?

El director

Michael Madsen va néixer el 1971 i és director de cinema i artista conceptual. Director de diversos documentals, ha guanyat alguns premis amb To Damascus – A Film on Interpretation (2005). Fundador i líder artístic de la instal·lació Sound/Gallery a la plaça de l’Ajuntament de Copenhagen, Madsen ha estat professor convidat a The Royal Danish Academy of Art, The Danish Film School, i The Danish School of Design.

Premis i Festivals

DOX Copenhagen International Documentary Film Festival. Premi del públic. Dinamarca, 2009. / Planete Doc Review. Premi Panasonic Green. Polònia, 2010. / Visions du Reel. Gran Prix. Suïssa, 2010. / Festival des Libertés. Bèlgica, 2010.

Tràiler i galeria d'imatges a:

www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/63-into_eternity__cap_a_l_eternitat_.html

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció