CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Documental “Lucio: anarquista, atracador, falsificador, pero sobre todo…, albañil”

Divendres, 1 gener, 2010

Lucio: Anarquista, Atracador, Falsificador, pero sobre todo… albañil

El documental sobre Lucio Urtubia, va ser projectat en el Festival Internacional de Cinema de Donostia-San Sebastián i també va ser nominat als Goya com a millor pel·lícula documental. El documental sobre l’anarquista navarrés “Lucio” està dirigit pels guipuscoans Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi. BSO del prestigiós compositor Pascal Gaigne, produïda per Irusoin, Moriarti Produkzioak amb la participació de TVE i EiTB, amb el suport del ICAA (Ministerio de Cultura), Govern Basc i Media, ….

Sinopsis

Anarquistes n’hi ha hagut i continua havent-hi bastants en el món. Els que han hagut de cometre atracaments o introduir-se en el contraban per a la causa són nombrosos. Els que han discutit estratègies amb el Ché o han ajudat a Eldridge Cleaver -El líder dels Panteres Negres- són els menys. Els que unit a tot l’anterior, hagin aconseguit posar contra les cordes al banc més poderós del planeta per mitjà de la falsificació massiva de traveller checks, i sense faltar un sol dia al seu treball d’obrer de la construcció, només n’hi ha un: Lucio Urtubia, fill de Cascante (Navarra).

Lucio, avui en dia, viu en Paris, retirat. Ha sigut testimoni -moltes vegades part activa- de diversos esdeveniments històrics que s’han donat la segona mitat del segle XX. Va viure des de dins el fenomen del maig de 1968, va recolzar amb la seva participació l’inici del règim de Castro, va participar en qualsevol classe d’activitats antifranquistes… Però sense cap dubte el seu gran colp el va donar en la segona meitat de la dècada dels setanta, acaparant així en la premsa titulars com el “bandido bueno”, o el “Zorro vasco”. Va aconseguir estafar al First National Bank (ara Citibank) 3.000 milions de pessetes de l’època, per a invertir els diners en causes en què creia. Sorprenentment, la seva “carrera” li ha costat només uns mesos de presó.

Tota la informació sobre el documental al web:
http://www.lucio.com.es/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció