CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Documental “Més enllà del mur. Cançons contra l’apartheid”

Dijous, 10 juny, 2010

La revista Enderrock i la Xarxa d’Enllaç amb Palestina presenten un emotiu documental sobre l’experiència de la primera brigada de músics dels Països Catalans en territori palestí.

Obrint Pas, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Nabil Mansour són alguns dels protagonistes del documental 'Més enllà del mur. Cançons contra l'apartheid', sobre la primera brigada de músics catalans a Palestina, un exemple de com la música pot convertir-se en un instrument de solidaritat i resistència.

Durant l'expedició, l'estiu de 2009, la Xarxa d'Enllaç per Palestina va enregistrar vivències, entrevistes i actuacions, que ara presenta en forma de documental en format DVD.

Un cant solidari

La pel·lícula narra el viatge solidari dels músics catalans a Jerusalem i algunes altres ciutats de Cisjordània (Betlem, Jenín, Nablús, Hebron, Acre,...) per a veure de prop la realitat d’un territori que viu en permanent estat d’excepció militar. La iniciativa, que vol denunciar els murs de l’apartheid, va tenir tant d'èxit que el proper estiu hi anirà una segona brigada, formada per At Versaris, la Gossa Sorda i Pau Guillamet (Guillamino).

Part de l’experiència viscuda pels músics ha estat relatada al bloc Músics a Palestina, cròniques d'una brigada musical http://blocs.mesvilaweb.cat/musicsapalestina

La presentació de Més enllà del Mur serà també el toc d’inici d’un seguit de concerts dels grups protagonistes, xerrades i activitats associades, arreu del territori.

Trailer del documental

Podeu veure un fragment (7 min 37 seg) del documental 'Més enllà del mur. Cançons contra l'apartheid' anant a:
www.vilaweb.tv/?video=6148

Més informació sobre les lluites i campanyes de solidaritat amb Palestina, anant al web de les Associacions d'amistat amb el poble palestí:
www.palestina.cat