CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Documental “Un pais dempeus”: Per una nova cultura democràtica

Dimarts, 6 abril, 2010

UN PAÍS DEMPEUS.

PER UNA NOVA CULTURA DEMOCRÀTICA

Documental dirigit per Mariela Acjia i Jordi Oriola

Catalunya, 42 minuts

SINOPSIS

A Catalunya, durant els últims anys han sorgit nombrosos conflictes i mobilitzacions al voltant de les polítiques territorials i d'obres publiques. Aquestes mobilitzacions son qualificades de 'cultura del no' per uns, mentres que d'altres les defineixen com una nova cultura del territori.

"Un país dempeus" vol contribuir a aquest debat a través de declaracions de polítics, experts i membres de moviments socials.

A partir de quatre mobilitzacions ben conegudes -la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Salvem Les Valls, les lluites al voltant del Pla 22@ i Salvem L'Empordà- s'analitza, amb perspectiva històrica, quin diàleg s'ha generat amb els poders públics i fins a quin punt hi ha hagut participació en la presa de decisions.

Mitjançant aquest audiovisual volen proposar un debat social al voltant d'una nova cultura democràtica. Una forma de fer política que, partint
dels valors, potencii la participació dels ciutadans i del teixit social en la definició de les polítiques territorials i d'obres públiques a Catalunya.

Podeu veure el documental a internet i descarregar-lo gratuïtament del web www.unpaisdempeus.cat

Per posar-vos en contacte amb ells: unpaisdempeus@gmail.com

Amb el suport d'entitats que treballen per la democràcia al territori:
Alternativa per la Garrotxa, Arxiu Històric del Poblenou, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, Centre per la Sostenibilitat Territorial, Centre Unesco de Catalunya, Coordinadora contra el 22@, Enginyers Sense Fronteres, Fundació Estudi i Cooperació, Fundació Nous Horitzons, Institut de Governabilitat i Polítiques Públiques, Red Cimas, Plataforma en Defensa de l'Ebre, Institució Alt Empordanesa per la Defensa i l'Estudi de la Natura, Salvem l'Empordà, Salvem les Valls.

Un país dempeus. Per una nova cultura democràtica from TransformaFilms on Vimeo.