CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dona la benvinguda al 2010 amb els i les saharauis

Dijous, 10 desembre, 2009

ENTRA AL 2010 AMB ELS I LES SAHARAUIS - Un viatge per a conèixer i acompanyar a la població saharaui refugiada

DEL 28 DE DESEMBRE DE 2009 AL 2 DE GENER DE 2010

Al complir-se 34 anys de l'abandó per part de l'Estat espanyol del Poble Saharaui, volem fer un viatge solidari i reafirmar el nostre suport i afecte per a estar prop d'ells i elles en aquestes dates tan significatives. Mentre una part del món es prepara per a celebrar fastuosament la Nit de cap d'any, el Poble Saharaui continua esperant que l'any 2010 sigui millor i més just que l'anterior, en el qual han continuat vivint i sofrint en campaments de refugiats i en les zones ocupades pel Marroc, igual que en els últims 34 anys, i com hem pogut viure en la nostra pròpia terra amb l'ignominiós tractament donat a la defensora de Drets Humans en vaga de fam a Lanzarote, Aminetu Haidar.

La lluita per fer valer el seu dret sobre una terra que els va ser arravassada el 1975, la paciència i la resistència, la fe en la justícia i la confiança en la seva raó, és el que ha fet que els i les saharauis, a pesar de les promeses reiteradament incomplides, hagin estat capaces de viure tot aquest temps en una de les zones mes inhòspites del planeta i organitzat una societat que es prepara per a retornar a la seva terra.

La responsabilitat directa de l'Estat espanyol, de la qual el Sàhara Occidental va ser província, no es pot seguir ocultant per més temps. El sentiment de vergonya col·lectiva cap a aquest poble germà que encara conserva el castellà com llengua, ens fa manifestar de manera clara i rotund la nostra solidaritat.

Per això hem organitzat un viatge per a aquesta data tan assenyalada, durant el qual podrem acompanyar-los per uns dies i compartir la seva vida en els campaments de refugiats, allotjant-nos en les seves jaimes i menjant amb les famílies, participant en xerrades... en definitiva, celebrant prop d'ells i elles el comiat de l'any. Serà un cap d'any diferent, una trobada d'associacions, comitès de solidaritat, ONG’s, institucions i organismes que defensen la causa de la independència del Sàhara Occidental, juntament amb artistes, escriptors, intel·lectuals, músics... que vulguin demostrar el seu suport als i les saharauis.

Gràcies a la teva participació, farem que aquesta nit els Campaments siguin el centre de la solidaritat i es converteixi en un acte de reivindicació dels drets d'un poble que lluita esforçadament per retornar a la seva terra.

No més oblit de la Comunitat Internacional.

Pau i justícia per al Poble Saharaui.

Amb 34 anys ja n'hi ha prou!

REFERÈNDUM JA, SÀHARA INDEPENDENT!

Entra al 2010 amb els i les saharauis

PROGRAMA

- ANADA: Dilluns 28 de desembre des de la Terminal 4 de l'aeroport de Madrid-Barajas. Hora de sortida: 21:30 h. Cal estar TRES hores abans de la sortida de l'avió per a facturar i recollir la targeta d'embarcament. Al tractar-se d'un vol xàrter no s'emeten bitllets individuals.

- TORNADA: Dissabte 2 de gener des de l'aeroport de Tinduf. Hora de sortida: 22:00 h. Hora prevista d'arribada a Madrid: 04:00 (sol haver retard, pel que aconsellem deixar suficient temps de marge entre l'hora prevista d'arribada i els possibles vols/trens/trasllats a la vostra ciutat de residència).

- ALLOTJAMENT: En el Campament “27 de Febrer”, amb famílies saharauis en les seves jaimes. En el cas que es vagi a visitar a una família en particular, o d'una altra wilaya, s'ha d'informar a més: Nom del nen/nena que es va a visitar, nom de la mare, wilaya, daira i barri (en aquests casos, les visites podran ser efectuades, però l'organització no cobreix els transports entre les wilayas).

- TROBADES: * Governador de Smara * Unió Nacional de Dones Saharauis * Unió de Joves Saharauis

- VISITES: * Granja experimental d'Hussein Tamek * Museu de la Solidaritat * Escola Internat “9 de Juny” * Escola de Formació Professional Gazuani * Escola de Dones 27 de Febrer * Hospital Central

- DEBATS: * Situació actual de la població saharaui en els campaments * Paper de la dona saharaui en l'organització dels campaments * Desenvolupament i actualitat del Pla de Pau * Altres debats d'interès

- CELEBRACIÓ DE LA NIT DE CAP D'ANY: * El Sopar de Nit de cap d'any es farà amb les famílies saharauis d'acollida en les seves jaimes. Es recomana dur algun producte típic de nadal per a compartir amb les famílies. * Després del sopar ens reunirem per a celebrar un acte lúdic.

- TERMINI D'INSCRIPCIÓ: Fins al 18 de Desembre (o fins a esgotar les places disponibles). Una vegada feta la inscripció mitjançant el formulari que trobareu al web http://saharaindependiente.org/spip.php?article606&var_mode=calcul us comunicarem via mail (heu d'estar atents a la carpeta de SPAM / CORREU NO DESITJAT) l'adjudicació provisional de la plaça, que no es considerarà definitiva fins a haver rebut l'ingrés complet del bitllet en el compte corrent que s'indicarà. Una vegada fet el pagament, us donarem informació més detallada i consells pràctics sobre aquest viatge.

- COST: 660 €uros. Inclou: vol xàrter Madrid-Tinduf-Madrid, tramitació de visats, estada, visites del programa i acte lúdic de la Nit de cap d'any.

- DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER AL VIATGE: Passaport en vigor amb validesa de, almenys, 6 mesos; al ser un viatge en grup no es necessita visat individual.

- EQUIPATGE PER PERSONA: 20 kg. facturació + 5kg. equipatge de mà.

- NOTA: El vol es realitzarà sempre que es completin les places de l'avió, i la seva anul·lació només donarà dret a la devolució de l'import ingressat. Tota anul·lació de places confirmades, que no es realitzi amb 10 dies d'antelació a la sortida del vol, comportarà la pèrdua de l'import ingressat.

CEAS-SÀHARA no organitza cap activitat fora de les anteriorment descrites, encara que convida a artistes, actors, pallassos, explicadors de contes, esportistes o qualsevol altre col·lectiu, a realitzar activitats paral·leles amb la població saharaui, sota la seva responsabilitat i disponibilitat.

MÉS INFORMACIÓ:

- Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara CEAS-SÁHARA.
C/ Del Pez, 27 – 1º Derecha - 28004 MADRID.
Telèfon i Fax: 91 531 76 04.
Correu electrònic: ceas-sahara@ceas-sahara.es
WEB: www.saharaindependiente.org

- Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
C/ Pere Vergés, 1 - Planta 10a, Despatx 14 - 08020 Barcelona
Telèfon / Fax: 933 055 206 - Mòbil: 607 506 353
Correu electrònic: secretaria@acaps.cat