CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dos activistes terrassencs detinguts i apallissats són acusats d’obstrucció i atemptat

Dijous, 1 desembre, 2011

XAVI MARTÍ / ANABEL RALUY | 01/12/2011 - Setmanari Directa

Els Mossos han agredit a dues persones, les han detingut i ara les acusen d'un delicte d'obstrucció i atemptat a l'autoritat per la via penal

Mancaven pocs minuts per les 12 del migdia del 30 de novembre quan una patrulla de la comissaria dels Mossos de Terrassa estava identificant i registrant dues persones a l'avinguda Àngel Sallent, que està situada a tocar del barri de La Maurina. Una persona que es trobava aprop i que ha vist l'actuació policial, Jounes, s'ha acostat als agents per interessar-se per les persones que estaven essent identificades i, “sense intercanviar cap paraula”, segons han manifestat diverses fonts consultades per La Directa, els agents “l'han llençat a terra i l'han començat a colpejar”. Una quarta persona, Cristian, ha vist com els mossos pegaven a Jounes i s'ha acostat per intentar parar l'agressió. Els mossos han agredit a aquesta quarta persona, també l'han llençat a terra i han detingut als dos joves, Jounes i Cristian, que han estat traslladats a la comissaria de Terrassa. Cal dir que Cristian havia tret un mòbil per enregistrar l'actuació policial, però els agents li han requisat el mòbil. Una cinquena persona, que no s'ha acostat en cap moment al punt on s'han efectuat les agressions policials, ha vist l'escena i s'ha posat en contacte amb la companya sentimental d'un dels detinguts. Les dues persones que estaven essent identificades en un primer moment, no han estat detingudes.


El jutjat denega l'habeas corpus per als dos detinguts

Els dos joves detinguts han estat acusats d'un delicte d'obstrucció i d'atemptat a l'autoritat per la via penal. Els agents de la policia catalana no han deixat que els dos joves anessin al metge a visitar-se i tampoc han donat cap mena d'informació ni al grup de suport ni a un advocat que s'ha acostat a les dependències policials. En el cas de Jounes, ni tan sols han trucat al telèfon que els ha facilitat, segons els testimonis. Cal destacar que s'ha demanat l'habeas corpus per als dos detinguts, per les irregularitats registrades i presenciades durant les detencions, però el jutge ho ha desestimat. Així doncs, els dos detinguts han de declarar a partir de les 9 del matí d'avui al Jutjat d'Instrucció de la ciutat i podrien quedar en llibertat.

Molesten al grup de suport

Entre 40 i 50 persones s'han acostat a la comissaria de Terrassa per donar suport a les dues persones detingudes. Segons fonts consultades, els agents han obligat a que retiressin una pancarta que s'ha penjat davant l'edifici policial. Les persones del grup de suport l'han tornat a penjar uns metres més enllà. Al llençol es podia llegir “Prou brutalitat policial”.

Jounes pertany a l'Associació Cultural La Maurina i Cristian al col·lectiu egarenc de circ Tub d'Assaig. Les entitats que subscriuen el comunicat de suport als detinguts (Acció Autònoma, Associació Cultural La Maurina, l'Associació Cultural Recreativa d'Immigrants Marroquís a Catalunya, l'Espai Associació Democràtica i Intercultural, l'Assemblea de Joves de Terrassa, la CGT Terrassa, la CUP Terrassa, Can Krisis, Endavant Terrassa, SAT i Terrassa Respon) exigeixen “el reconeixement públic per part dels Mossos d'Esquadra que ha existit una extralimitació de les funcions, i que es castigui als responsables d'aquest delicte contra la integritat moral comès per funcionari públic, tipificat als articles 174 i 175 del Codi Penal”. També es demana “el reconeixement i la condemna públiques d'aquestes detencions tant per part de l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya com a autoritats polítiques competents/responsables”, així com la posada en llibertat sense càrrecs dels dos detinguts.

www.directa.cat/noticia/dos-terrassencs-detinguts-apallissats-son-acusats-dobstruccio-atemptat-lautoritat