CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dos miners d’Iberpotash a Súria moren aixafats per un despreniment

Divendres, 6 desembre, 2013

montatgecgtsuria.jpg

La FESIQ CGT(Fed. Estatal sindicats d´indústria Quimica i Mineria CGT) s´uneix al dol pels dos miners morts en accident laboral en el seu lloc de treball.


Un accident a la mina d'Iberpotash a Súria ha causat la mort de dos miners, segons han explicat fonts laborals. El despreniment d'una roca ha afectat els dos treballadors, I.C. i J.R.M, que vivien a la mateixa localitat barcelonina.

Fonts del sindicat CGT, al qual pertany el president del comitè d'empresa d'aquesta mina, han manifestat que entre les 3 i les 4 de la matinada una roca d'entre 4 i 5 metres ha caigut sobre els treballadors. Les causes del despreniment es desconeixen i l'empresa ha obert la corresponent investigació. A prop dels miners afectats per l'accident n'hi havia altres que operaven en el mateix torn de nit fent tasques de manteniment de maquinària. El grup que realitza aquestes funcions és de 90 treballadors.

Com passa sempre que es produeix un accident mortal, les instal·lacions de l'empresa s'han aturat per investigar les causes de la desgràcia i abans de retornar veure si és segur reprendre la producció.

L'empresa ha mostrat la seva preocupació per l'accident, que no és el primer d'aquestes característiques que afecta la mina del Bages. Aquest any ja s'havia registrat un accident mortal quan al gener passat un operari va ser atropellat per una vagoneta carregada de sal i la paret. I l'any 2012 es va produir un altra mort en caure un treballador a un pou.

A mig matí se celebrava una reunió del comitè d'empresa de les mines per decidir accions o iniciatives a prendre en favor de la millora de la seguretat.

FONT: ELDIARIO.ES/CATALUNYAPLURAL

Condol pels 2 miners morts per accident laboral a la mina a Súria d´Iberpotash

Més informació:

- WEB CGT IBERPOTASH SÚRIA

- President del Comitè Iberpotash Súria:
Isidoro Mata (CGT): Telèfon contacte: 669869253

Condol 2 miners morts. CGT Iberpotash suria

Attached documents