CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dossier: Qui s’enriqueix amb les fronteres?

Divendres, 6 novembre, 2009

"¿Quién se lucra con las fronteras?" és un interessant document realitzat per "uns contra les fronteres" que recopila informació sobre qui es lucra amb les fronteres, els CIE i les deportacions d'immigrants.


En aquest document podeu conèixer les empreses constructores, de catering, companyies aèrias, aliances d'aerolínies i també ONG sospitoses, que obtenen grans beneficis a costa del sofriment humà. A continuació extraiem paràgrafs del mateix:

"La veritat és que un immigrant tard o d'hora ha de travessar tant les barreres i codis del control policial-militar així com l'assistencialisme oenegeista-empresarial de les fronteres, transformant-se així en el descarnat objecte sobre el qual es projecta la plusvàlua de les fronteres".

"Es fa necessari recalcar que les fronteres es deslocalitzen tant cap a fora com cap a dintre de l'Europa Fortalesa, assegurant així un extens camp per a produir i obtenir beneficis. I ja que avui dia la plusvàlua es busca per tots els mitjans, la sobirania que es reafirma amb les fronteres no pot ser una excepció al principi de la producció i el control (o més aviat al control de la producció, doncs allí on hi ha vida el principi del capital busca exercir el seu control). És a dir, el negoci de les fronteres es desplaça també al cor de les metròpolis i pobles en forma de polítiques i productes de control, cultura, oci i, al cap i a la fi, producció de l'altre com mercaderia de la por, del plaer, o del sentiment que expandeixi encara més el mercat. Sembla que la sobirania dels estats i de la Unió Europea no opera sobre les multinacionals, ja que per als seus negocis no existeixen fronteres, sinó més aviat són el seu negoci, vegi's per exemple el cas de les aliances d'aerolínies. No obstant això, la millor opció, sens dubte, és crear plans i acords a llarg termini, directament afavorits per l'Estat, com el Pla Àfrica, per a seguir omplint-se les butxaques i tenir encara major llibertat de moviment per als seus consorcis."

Us podeu descarregar el document de 35 pàgines anant al web:

www.antimilitaristas.org/IMG/pdf/Quien_se_lucra_con_las_fronteras.pdf