CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dossier sobre la problemàtica de salut de l’oficina de Correus de Castelldefels.

Dimarts, 11 novembre, 2008

El pròxim dimecres 12 de novembre es presentarà al Síndic de Greuges dossier sobre la problemàtica de salut de l'Oficina de Correus de Castelldefels amb el suport de la nova delegació d’afectats per l’amiant a la ciutat.

Aquest dossier, fruit de la feina d’un any, s’encamina cap a demandes concretes tant respecte als extreballadors de Rocalla i població de l’època com a la gestió de tot el fibrociment instal.lat o enterrat i regulat des del 2006 per Reial Decret.

Com a conseqüència de la negligència o ignorància de l’administració, queda encara molt per fer, tenint en compte que el pla de seguiment de la salut dels extreballadors exposats a l’amiant s’amplia aquest febrer a Castelldefels després de 16 anys del tancament de la Fabrica de Fibrocementos Rocalla, coincidint justament amb el període de major preocupació ciutadana sobre el tema.

És per això que els deu casos de càncer detectats entre Correus i Jutjats i que difícilment poden relacionar-se a l’actualitat amb l’amiant tenen una difícil resolució tenint en compte que l’asbestosi, malaltia laboral tipificada, presenta encara avui en dia moltes dificultats a l’hora de ser reconeguda com a tal.

Laura Martín.

Dilluns 10 de novembre de 2008.