CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dret a decidir: Per l’autodeterminació i l’autogestió

Divendres, 6 setembre, 2013

DRET A DECIDIR: PER L'AUTODETERMINACIÓ I L'AUTOGESTIÓ

Totes les persones hem nascut per a ser lliures. Donat que totes les persones vivim en societat, aquesta aspiració a la llibertat individual es torna també en un dret a la llibertat col·lectiva. D'aquí que tota col·lectivitat que es reconegui com a tal, com a grup, com a poble, com a nació i, evidentment, com a classe, tingui el dret inalienable a decidir el seu futur. I aquest Onze de Setembre previsiblement el poble de Catalunya sortirem novament al carrer per a reclamar quelcom que és obvi i lògic: el dret a ser lliures com a poble i poder decidir tots els aspectes del nostre futur.

Aquest Onze de Setembre viurem múltiples convocatòries per a sortir al carrer a reclamar el dret a decidir.

Al respecte, volem recordar que la CGT no volem que decidir es limiti a escollir si els acomiadaments massius s'han de dir ERO i no ERE. A la CGT no volem decidir si qui governarà per decret estarà a Brussel·les, Madrid o Barcelona.

A la CGT no volem que una Catalunya independent sigui com la d'ara, on hi hagi 873.000 persones desocupades, amb un 50% dels i les joves aturades, abocades a emigrar per trobar feina, amb desenes de milers de nens i nenes amb malnutrició infantil. No volem un país on cada dia es retallin més les condicions laborals, i se suprimeixin a cop de decret i retallada els drets aconseguits amb molts anys de lluites socials i laborals, mentre l'administració pública transfereix milers i milers de milions d'euros a la banca en concepte d'ajudes i d'interessos del deute. Rebutgem també que es persegueixi la dissidència mentre s'encobreixen els maltractaments policials, i a les presons, i referma la impunitat dels poderosos, allargant processos com els casos Palau, Camarga, Noos, Ferrovial, Pretòria, Mercuri, etc.

Des de la CGT de Catalunya reivindiquem aquest dret, com a part d'un procés d'emancipació personal i social que a més de garantir-nos la capacitat d'autodeterminar-nos i autogestionar-nos en tot, ha de generar una pauta de conducta on decidir sempre, i sobre tots els aspectes de la nostra vida, sigui habitual.

Reclamem l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'autogestió, col·lectiva i individual, sense condicions ni amenaces, un dret a decidir real i sense límits. Volem poder decidir el nostre futur, practicar l'autodeterminació constant i l'autogestió de la nostra vida. I volem exercir aquest dret per decidir el nostre model econòmic, polític, personal i social.

Que ens permeti decidir en quina llengua volem parlar i expressar-nos, però que també ens permeti decidir quin model econòmic volem. Que ens permeti decidir rescatar persones i no bancs, prioritzar el dret d'accés i ús dels habitatges a l'especulació amb cases buides. Que ens permeti anar més enllà d'un altre Estat com els que ja coneixem, superar la rutina de les eleccions cada quatre anys, dels professionals de la política espectacle, ja sigui amb seu a Brussel·les, Madrid o Barcelona, on la majoria no decidim pràcticament res.

Volem decidir el dret a un habitatge digne a uns serveis públics universals i de qualitat.

Volem poder decidir el model productiu i les relacions laborals, sobre els sistemes de producció de riquesa i els seu repartiment.

Decidir també és poder-ho fer sobre els nostres propis cossos, sobre el tipus d'alimentació lliure de transgènics, sobre l'oci, les polítiques culturals i els drets socials.

Per tot això, molts i moltes de nosaltres aquest Onze de Setembre sortirem al carrer. Ho farem en diverses vies, formes i en diversos indrets. Compartirem, no obstant, una voluntat comuna.

L'autodeterminació que reclamarem, com a part del poble català, no acaba en el fet de decidir quina relació volem tenir amb l'Estat Espanyol. Va més enllà. S'encara cap a la construcció d'un futur lliure, solidari i sense explotació capitalista ni cap tipus d'opressió estatal. Hem nascut per a ser lliures, i ho volem ser.

Barcelona, 6 de setembre del 2013

SECRETARIAT PERMANENT CGT CATALUNYA

Attached documents