CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dues-centes persones se solidaritzen amb la lluita dels conductors de TMB Barcelona enfront de la Delegació de la Generalitat a Madrid

Divendres, 15 febrer, 2008

Convocats per CGT i altres organitzacions sindicals, els concentrats van desplegar quatre grans pancartes amb lemes al·lusius a la lluita dels conductors d'autobusos. En l'equador de l'acte va ser llegit el manifest i, just després, una delegació dels treballadors va entrar en l'edifici per a fer lliurament d'una carta dirigida a Mar Serna, Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Per a tancar l'acte, que ha durat al voltant d'una hora, han intervingut un representant de la Plataforma Sindical de l'EMT, que ha reiterat la solidaritat amb els companys de TMB i ha denunciat la creixent repressió d'aquest tipus de mobilitzacions per tot l'Estat, identificant-lo amb un intent d'acabar amb els moviments alternatius. Després, ha pres el micròfon Saturnino Mercader, president del Comitè d'Empresa de TMB que, entre altres coses, ha destacat que amb aquesta mobilització s'ha desplaçat als "*vividores sindicals". "*CCOO i UGT, avui dia, no pinten gens en TMB. L'Assemblea els ha escombrat". Els conductors han decidit seguir amb la vaga, anunciant que començaran el dia 3 i acabaran el 7. Després d'aquest dia, de manera indefinida, continuarà tots els dijous fins a aconseguir els dos dies de descans setmanals. Mercader comentava que probablement aquesta vaga coincidirà amb la de l' EMT,seran lluites paral·leles.

Segons el president del Comitè d'Empresa, totes les lluites que hi ha avui dia són les mateixes: tenim repressió laboral i repressió policial, i amb ambdues hem d'acabar". Mercader ha destacat que aquesta repressió, fent especial èmfasi en els cops i lesions a treballadors per part dels Mossos’d'Esquadra, es produïxen "per demanar alguna cosa tan senzill com dos dies de descans per setmana". El company ha acabat la seva intervenció agraint la solidaritat demostrada en aquesta acció. "Això ho tindrem en compte a Barcelona", ha conclòs.

la concentració ha comptat amb el suport de

PLATAFORMA SINDICAL EMT
CONFEDERACION GENERAL DEL TRABAJO (CGT)
COORDINADORA SINDICAL DE MADRID: Alternativa Sindical de Trabajadores “Telefónica”, Colectivo Obrero Popular “Roca”, Colectivo de Trabajadores Asamblearios “Iberia”, Plataforma Sindical “EMT”, Plataforma Sindical ETASA, Plataforma Sindical independiente Blas&Cia, Sindicato Autónomo de Trabajadores Nueva Plataforma “Casa de la Moneda”, Sindicato Unificado Independiente de Trabajadores “Hotel Meliá”, Sindicato Unitario.
COMISIONES DE BASE (Co.Bas)
CONFEDERACION INTERSINDICAL (STES y SF)
SOLIDARIDAD OBRERA
COORDINADORA DE SINDICATOS DEL TRANSPORTE: Agrupación Sindical de Conductores Sevilla, Colectivo Unitario de Trabajadores Zaragoza, Intersindical Canaria, KURPIL San Sebastián, Plataforma Sindical EMT Madrid, Plataforma Sindical ETASA Madrid, Plataforma Sindical Independiente Blas&cia Madrid, Sindicato Independiente Ferroviario Valencia, Sindicato Unitario Barcelona, Sindicato Unitario Huelva, Trabajadores por la Unidad de Clase Valencia.

FOTOS A ROJO Y NEGRO