CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Educació presenta un pla per impulsar la formació d’adults que indigna els sindicats

Divendres, 16 febrer, 2007

Les escoles seran cogestionades pels ajuntaments

Les escoles d'adults milloraran. El Departament d'Educació va presentar ahir un pla que preveu una inversió de 14 milions d'euros en quatre anys per a la millora de les condicions dels 125 centres educatius i, alhora, obrir una etapa de cogestió de les escoles entre la Generalitat i els ajuntaments. Els sindicats han convocat avui una protesta contra el pla.

El Punt - 16/02/2007 - MARCEL BARRERA. Barcelona.- Educació va definir ahir a grans trets la política que seguirà aquesta legislatura respecte a les escoles d'adults, una competència que ha anat canviant de mans els últims anys i que, segons el nou pla presentat ahir, ara serà cogestionada conjuntament per Educació i els municipis. Per USTEC-STES, que avui ha convocat una protesta juntament amb CCOO i CGT, la municipalització del servei «portarà al desmantellament de la xarxa pública de les escoles d'adults».

A banda d'aquest nou gir municipalista, les intencions del departament inclouen invertir dos milions aquest any en la millora de les instal·lacions dels centres, 125 a tot Catalunya. Els anys següents –2008, 2009 i 2010– els diners que s'hi abocaran seran de quatre milions anuals. Aquestes millores pretenen augmentar la «qualitat i la demanda» de la formació de persones adultes, segons va explicar ahir Francesc Colomé, secretari de polítiques educatives del departament. La presentació del pla va agafar per sorpresa els sindicats USTEC-STES, CCOO i CGT, que feia dies havien convocat per avui una concentració davant el departament, a Barcelona, per denunciar l'incompliment dels acords per impulsar la formació d'adults.

Josep Francí, director general d'Ensenyaments Professionals, va negar ahir categòricament cap desviació del pacte amb els sindicats i va prometre una solució individual per als 34 casos de professors municipals que veien perillar el lloc de treball, i augmentar la plantilla de 1.152 professors en 100 docents més. El pla d'impuls de l'educació permanent també preveu fer una campanya de sensibilització i tenir acabat el setembre del 2008 un informe.

A les classes d'adults hi assisteixen aquelles persones que superada l'edat de l'educació obligatòria no tenen coneixements mínims de català, castellà o informàtica.

NO HI HAURÀ LLEI PRÒPIA

L'anunciada llei de formació permanent anunciada l'any 2005 no es farà. El Departament d'Educació opta finalment per regular les escoles d'adults i la formació permanent a través de la llei catalana d'educació, que està previst que s'aprovi aquesta mateixa legislatura, abans del 2010. D'altra banda, Educació tampoc té la intenció de demanar, com volen els sindicats, el traspàs de les classes de formació d'adults que es fan a les presons, actualment en mans del Departament de Justícia. Colomé, de polítiques educatives, s'hi va mostrar expressament en contra. El que farà Educació serà estudiar la manera com s'«integren» els professors. Al mateix temps que es feia la roda de premsa, un grup d'Estudiants en Acció es va concentrar davant del departament contra la tercera hora de castellà.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció