CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 10 de desembre CGT convoca una jornada de solidaritat amb les dues delegades acomiadades a Mecaplast (La Pobla de Claramunt), amb concentracions i activisme per les xarxes socials

Dissabte, 30 novembre, 2013

Cartell concentració 10 desembre Mecaplast

CONCENTRACIÓ ESTATAL DESCENTRALITZADA EL 10 DE DESEMBRE PER LA READMISSIÓ DE LES DUES DELEGADES DE CGT ACOMIADADES PER MECAPLAST

Concentració descentralitzada pel territori estatal, per a la readmissió de les companyes Sandra Lorente i Teresa Davila, Presidenta i Secretària del comitè per CGT a Mecaplast, empresa del sector de l'automòbil.

Des de la CGT fem una crida a tota l'organització, més encara en el territori català, per a aconseguir aglutinar la major quantitat possible de companys.

Com podreu comprovar per mitjà dels escrits adjuntats, la patronal d'aquesta multinacional va sembrar el pànic entre els quatre-cents treballadors de la plantilla, i a dia d'avui pràcticament comptem amb un col·lectiu reduït que si que es mostra solidari amb les companyes.

Des de la Federació Comarcal d'Igualada, a través de les xarxes socials whatsapp, i com no pot ser d'altra forma, omplint de cartells els carrers de la comarca de L'Anoia, insistim en la crida de l'afiliació i afinitat cap a les companyes acomiadades injustament fent gala d'una prepotència empresarial sense precedents, amb l'objectiu de treure's del mig a les companyes de la secció sindical de CGT, perquè deixin de posar en coneixement a l'autoritat laboral totes les agressions sobre ERO sense causa, rebaixes salarials havent-hi beneficis, acomiadaments gratuïts, sancions i altres atrocitats cap a la plantilla.

CONCENTRACIÓ DESCENTRALITZADA DIMARTS DIA 10 DE DESEMBRE A LES 12 HORES A MECAPLAST, POLÍGON INDUSTRIAL PLANS D'ARAU, LA POBLA DE CLARAMUNT, L'ANOIA, BARCELONA.

Federació Comarcal CGT L'Anoia

>>> Cartell en document adjunt.


A TOTES LES SECCIONS SINDICALS, FEDERACIONS, SINDICATS, DELEGATS, AFILIATS… A TOTA LA CGT:

En el passat mes d'Octubre van ser acomiadades les companyes Sandra i Teresa de Mecaplast. empresa de la comarca de L'Anoia (Barcelona), dedicada a la producció de peces per a la indústria automobilística: ( PSA: Peugeot - Citroen, RENAULT: Nissan-Samsung Motors-Dacia, BMW, Chyrsler, Daimler, Fiat,Gual, General Motors, Toyota, Scania, Volvo, Volkswagen, Audi, Skoda.

Ambdues companyes, Secretària i Presidenta del Comitè d'empresa de Mecaplast van ser acomiadades injustament sota la falsa acusació de la desaparició d'una partida de diners dels comptes del comitè d'empresa. Van ser aquestes pròpies companyes les que van denunciar davant l'empresa les irregularitats i la falta de transparència que la tresorera del comitè d'empresa (Delegada d'UGT) tenia, sol·licitant per escrit a l'empresa que fes públics els comptes i números per a aclarir-los. Com és possible que les pròpies companyes que estan denunciat la situació siguin acomiadades?

Davant l'actitud de l'empresa, des de de la Federació del Metall de CGT (FESIM) hem llançat una campanya per a exigir la readmissió de les companyes:

CONCENTRACIONS:

En primer lloc, el pròxim dia 10 de Desembre us demanem que es convoquin concentracions en totes les localitats possibles i davant les empreses a les quals Mecaplast subministra peces, sota el lema “MECAPLAST ACORRALA I ACOMIADA. Sandra i Teresa READMISSIÓ JA”. Tant en aquestes concentracions com en els treballs, locals…etc, us demanem també que repartiu la octaveta que us adjuntem.

En la mesura del possible, aviseu a la tota la premsa local per a intentar fer eco de l'assumpte en cada localitat. Des de la Secretària de Comunicació de la FESIM farem el mateix a nivell estatal, intentant que la notícia arribi a la premsa. Així mateix, us demanem que una vegada tingueu convocades les concentracions, ens ho comuniqueu a la FESIM (comunicacion.fesim@gmail.com), perquè a l'hora d'informar a la premsa, saber dir-li a quines localitats estan convocades les concentracions.

L'horari de les concentracions al principi donaria igual, els companys de L'Anoia han convocat concentració en les portes de Mecaplast a les 12 del matí. Però l'horari de la concentració ho decidirà cada territori corresponent. En les empreses aconsellem es realitzin en els canvis de torn.

XARXES SOCIALS:

El dia 10 a les 12 del matí, hem d'intentar que els hastag #SandrayTeresaReadmisionYA i #MecaplastACOSAyDESPIDE siguin tendència a l'Estat Espanyol, posant en el missatge la imatge que adjunto amb el nom “mecaplast1”. Així mateix en els missatges que llancem per twitter us demanem que també anomeni al compte de l'empresa @MecaplastGroup, perquè que es vegin saturats.

Us recordo que per a ser tendència no solament val el retwitejar, el que mes compta són els missatges de cadascun, per això us demano que aquests missatges es repeteixin vària vegades, i que en tots poseu RT., perquè la gent sàpiga que ha de difondre'l. És mes podeu fins i tot nomenar a gent que tingui molts seguidors per a així aconseguir una major difusió.

ENVIAMENT DE CORREUS ELECTRÒNICS:

Al llarg de tot aquest dia, des dels correus electrònics de les seccions sindicals, sindicats, correus personals…des de qualsevol compte, enviar el major nombre de correus electrònics a aquestes adreces:

Seseña (Toledo) mecaplastiberica@mecaplast.com, FAX:918936018

4 Avenue Prince Albert II (Monaco) pboulet@mecaplast.com

Narcis Monturiol (Pol. Ind. Plans d’Arau), s/n La Pobla de Claramunt neyr.espange@neyr.fr FAX:938087042

En el correu podeu posar el missatge que vulgueu, però en tots adjuntar de nou la imatge “mecaplast1” i el final ha de ser en tots el mateix:
SI TOQUEN A UN, ENS TOQUEN A TOTS
MECAPLAST ACORRALA I ACOMIADA
SANDRA I TERESA READMISSIÓ JA!!

WHATSAPP:

Aquell mateix dia, envieu tots els whatsapp a aquest número: 695 220 985 jolopez@mecaplast.com

Hem consultat i comprovat amb els advocats i legalment no poden demandar-nos pel fet de l'enviament massiu de whatsapp i de emails, sempre que no s'inclogui en ells missatges amenaçadors és clar. Aquests missatges han de contenir frases de suport a Sandra i a Teresa, i fins i tot podem enviar la imatge “mecaplast1”, amb frases com: SANDRA I TERESA READMISSIÓ, SI TOQUEN A UN TOQUEN A TOTS, MECAPLAST ACORRALA I ACOMIADA…etc.

Moltes gràcies a totes per la col·laboració.

SOLIDARITAT I LLUITA!!

Salut i Anarcosindicalisme!!

Miguel Fadrique Sanz, Secretari de Comunicació FESIM-CGT


LA DIVISIÓ DELS TREBALLADORS INTERESSA A LA MULTINACIONAL DE MECAPLAST, DISTRIBUÏDORA AUTOMOBILÍSTICA

La política de la Direcció està sent doble, d'una banda utilitzar totes els ardits per a desacreditar als representants de la CGT i d'altra banda inculcant la por en la plantilla. Descrèdit mitjançant mentides a les quals ha donat credibilitat a través de la Delegada d'UGT i la pròpia Direcció de Mecaplast.

Por a acomiadaments, a deslocalització d'alguna secció, por a no reclamar el que ens correspon, por a parlar contra l'empresa o el que és el mateix a favor dels delegats de CGT, el més greu és que en el mateix sentit que ha actuat l'empresa, algun sector de la plantilla s'ha convertit en corretja de transmissió de la mateixa.

La por, una vegada desfermada permet fer i desfer al seu antull. Ahir el company de CCOO. Avui són les delegades de CGT, en altres ocasions operaris, demà qui protesti o qui no acati el dictat de la patronal com està succeint des de fa molt temps a Mecaplast, acomiadant, sancionant sembrant el pànic.

La por de la plantilla és garantia de divisió dels treballadors/es i el millor aliat de l'empresa. Que ningú es cregui que cedint a la por i als plans de l'empresa es garanteix el futur i la producció, al contrari, com més feble vegin l'oposició dels treballadors més fàcil serà que siguem moneda de canvi en els propòsits de la multinacional. Aquest és el camí més segur per a manejar sense temps i forma a la plantilla més nombrosa de la comarca de L'Anoia.

La patronal a culpabilitzat als representants més combatius a Mecaplast, la multinacional ho té molt clar, aïllar a les delegades de CGT Sandra i Tere si és necessari amb la intervenció dels mossos d’esquadra i deixar sense representació a la plantilla aplicant el terrorisme empresarial a través del bufó de la cort Jordi López, segons va manifestar ell ("sóc un assalariat que compleix ordres) el passat 13 de Novembre, mateix dia que es van presentar Sandra i Tere amb el requeriment de la Inspecció de treball a la reunió de Comitè –Direcció.

Que ningú vengui la seva dignitat per un somriure de la patronal. Dignitat és treballar en condicions de seguretat, dignitat és vetllar per reconvertir les hores extres en nous contractes, dignitat és unir-nos per a defensar a un company acomiadat. El somriure de la patronal és simplement la seva convicció que estem caient en el seu joc i que demà estarem més atrapats que avui. Al contrari, i reflexionant sobre l'ocorregut, només si reconstruïm la unitat entre treballadors i treballadores, unitat molt danyada, tindrem alguna possibilitat de frenar els plans de la multinacional.

Aquest camí pot veure's avui o es veurà demà, esperem que no sigui massa tarda, i a pesar de l'ocorregut nosaltres estem oberts ara i en un futur per a recórrer-lo amb la plantilla de Mecaplast a la Pobla de Claramunt (Anoia). Seguim dintre o fora de la fàbrica, cCreiem en els treballadors, encara que de vegades com aquesta considerem que estan equivocats i manipulats per l'empresa. Per això estem amb vosaltres ara i en un futur enfront de la multinacional. Com més aviat sortim del regne de la por millor!

CGT L'Anoia
C/ Clavells 11, Baixos
08700 Igualada (BCN)
Telf. i Fax: 93 804 29 85
cgtanoia@yahoo.es

Attached documents