CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 16 de juny, tots i totes a Barcelona, a manifestar-nos contra la repressió, les retallades i la reforma laboral

Dijous, 14 juny, 2012

Cartell 16J Barcelona

LA CGT EN DEFENSA DE LES LLIBERTATS, CONTRA LA REFORMA LABORAL I LES RETALLADES SOCIALS

Per la llibertat sense càrrecs per a Laura Gómez i la resta de persones detingudes i encausades per la Vaga General del 29M

La crisi financera i econòmica en la qual ens han ficat banquers, especuladors i polítics submisos, s’està resolent contra els interessos de la majoria de la població, al mateix temps que el govern està aprofitant la situació per aplicar el seu programa amagat ultraliberal i incrementar l’explotació de les i els treballadors, i asfixiar les seves aspiracions de llibertat i justícia social.

Estan aprovant mesures d’austeritat per a reduir el dèficit públic, estan retallant en despeses socials bàsiques per poder pagar el deute als usurers, i tot això a costa del desmantellament i privatització dels serveis públics, a costa de la pèrdua de drets laborals (reforma laboral, reforma de les pensions, reforma de la negociació col·lectiva, reducció de la despesa social als Pressupostos Generals de l’Estat, retallades en educació i sanitat, reduccions salarials...) que afecten a la qualitat de vida.

La crisi s’ha portat per davant a més de sis milions de persones llançant-les a l’atur, milions de persones excloses socialment, milions fregant el llindar de la pobresa, milions d’infants mal nodrits, milers de persones desnonades, estudiants que no podran accedir a la Universitat, treballadors que no tindran dret a la sanitat pública. Els objectius d’aquesta colla que ens governa són incrementar la productivitat i reduir els salaris, reduir les pensions, l’ocupació, augmentar l’atur i la precarietat, eliminar serveis públics als nostres barris i pobles, augmentar la repressió a qui s’oposa o es resisteix, individual o col·lectivament.

Per contra, la crisi està injectant desenes de milers de milions d’euros a la banca privada per a garantir el robatori, l’estafa, l’espoli, el xantatge, que banquers despietats exerceixen contra l’erari públic. El rescat de Bankia, per més de 23.000 milions d’euros, y de la resta de la banca privada espanyola per 100.000 milions, són els millors exemples de l’atracament a les butxaques del poble.

Cal destacar l’augment indiscriminat de la repressió. Multes i detencions per exercir el dret de vaga, per manifestar-se en defensa d’equipaments públics o per exercir la llibertat d’expressió i/o dret de reunió, per discrepar del pensament dominant, per sindicar-se o organitzar-se, per reclamar drets... o per reclamar la nòmina dins el termini i en la forma correctes; ser arrestat per reunir-se en una plaça pública o multat per escriure la seva opinió en un mitjà de comunicació; o fins i tot portat a presó únicament per participar en una Vaga General com ha succeït a diversos centenars de sindicalistes i activistes socials en la del passat 29 de març.

Laura Gómez, secretària d’organització de la Federació Local de Barcelona de la CGT representa el model de repressió que s’està forjant contra els qui no ens resignem a viure de genolls. Amb una desproporció digna d’estats totalitaris i manipuladors, Laura ha estat empresonada i acusada, per cremar simbòlicament uns papers, en una performance davant la Borsa de Barcelona el dia de la Vaga General.

La CGT es compromet públicament a seguir exigint la derogació de la reforma laboral i les retallades en despeses socials, així com defensar les llibertats i drets fonamentals, a lluitar per la llibertat sense càrrecs per a Laura i la resta de persones encausades després de la Vaga General del 29M.

SENSE DRETS NO HI HA FUTUR. ELS DRETS ES CONQUISTEN AMB LA MOBILITZACIÓ I LA LLUITA

MANIFESTACIÓ a Barcelona, el dissabte 16 de juny, que sortirà de l’encreuament del carrer Diputació amb Passeig de Sant Joan a les 11.30 hores.

Confederació General del Treball (CGT)