CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 18 d’Abril, nova cita confederal: MANIFESTACIÓ a Saragossa. Que la crisi la paguin els rics!

Dimarts, 31 març, 2009

cartell 18 d'abril

Des de la Glorieta Sasera (Zaragoza), a les 13.00h. A partir de les 16.00h, concert a la plaça San Agustín.

Manifestació convocada per la FESIM-CGT i assumida pel conjunt de la CGT, per la defensa de l'ocupació en el sector de Metall i en contra dels ERO i ERTO trets de la màniga per les multinacionals del automovil per a reduir plantilles i empitjorar les condicions laborals.

Durant més d'una dècada, bancs i empreses de tot tipus, financers i constructors, consellers i directius de les multinacionals, especuladors dels sectors de l'energia, de la indústria, del camp, dels serveis, etc…, els veritables artífexs d'aquesta crisi, han pastat immensos beneficis, que han anat directament a mantenir les seves maneres de vida de rics o molt rics, incrementant les desigualtats en la societat i sent directament responsables d'un model de creixement insostenible, les negatives conseqüències del qual sobre la societat, la salut, el treball, el clima o el medi ambient, sofrim tots i són en molts casos irreversibles.

Els treballadors del Metall, en concret, estem sofrint, un després d'un altre, Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), que són aprovats per l'Administració sense posar traves, quan les empreses s'han estat omplint les butxaques en els últims anys.

A l'Estat espanyol, el capital ha basat aquest creixement desorbitat dels seus beneficis en la sobreexplotació dels treballadors: entorn del 50% dels assalariats ja tenen contracte temporal o a temps parcial, i prop de 11 milions de treballadors (d'aquells que mantenen encara avui un lloc de treball) perceben un salari mig anual de 14000 euros, en 14 pagues.

Quan els efectes de la crisi s'accentuen els primers en pagar-lo sempre som els mateixos…més de 4 milions de desocupats reals.

I davant aquesta situació se'ns demana, se'ns exigeix, se'ns fa xantatge… amb ser més competitius i eficients, o el que és el mateix: se'ns volen imposar noves retallades socials i laborals per a al seu torn crear nous excedents de plantilla i més atur.

En resum, perpetuar un model econòmic i social injust, basat en l'acumulació per uns pocs i en detriment de tots, on el sindicalisme domesticat per les subvencions i la patronal mira cap a l'altre costat.

Davant aquesta situació, el Metall de CGT (FESIM) i la Confederació General del Treball, així com totes les organitzacions que donen suport la manifestació, diem prou. Prou d'enganys, prou de mentides, prou de sacrificis inútils davant el xantatge de l'atur.

El sistema capitalista està basat en la cobdícia, en guanyar el major benefici possible com sigui. Aquí i allà. Per això els dirigents mundials, els poderosos, actuen cínicament, traslladant la pobresa d'estat a estat. Muntant crisi i desestabilitzant societats.

Per això, en línia amb les mobilitzacions que s'estan produint a França, Itàlia o Grècia amb vagues generals contra els capitalistes i la seva crisi, la CGT sortim al carrer, a cridar contra aquesta crisi, però sobretot a reivindicar i exigir als governs solucions a favor de les classes populars.

El 18 d'abril convoquem una manifestació d'àmbit estatal a Saragossa, al costat de col·lectius socials, ecologistes i estudiants per a reivindicar:

QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS, NO ELS TREBALLADORS!

SI HI HA POC TREBALL, REDUÏM LA JORNADA A 35 HORES, SENSE REDUCCIÓ DE SALARI

EN DEFENSA D'UN TREBALL I SALARI DIGNE: MOBILITZACIÓ I VAGA GENERAL!

Federació de Sindicats de la Indústria Metalúrgica de la CGT (FESIM)

Attached documents