CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 18 de desembre sortim als carrers de Barcelona per dir que obrin les fronteres i tanquin el CIE

Dimecres, 16 desembre, 2015

Obriu les fronteres!
Concentració, marxa i concert a Barcelona.
Divendres 18 de desembre, 18:30h Plaça de Sant Jaume, marxa fins a la plaça de Jean Genet.
Concert amb Coral de Iaioflautes, Rosa Sánchez, Che Sudaka, Bonobos, Dani Caracola i Alekos.

NOTA de PREMSA: La mobilització s’emmarca dins el Dia d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les migrants, refugiades i desplaçades

El 18 sortim als carrers de Barcelona per dir que obrin les fronteres i tanquin el CIE

Entitats i col·lectius relacionats amb la migració convoquem una mobilització aquest divendres 18 de desembre a plaça Sant Jaume pel Dia del Migrant

Dimarts 15 de desembre de 2015.- Avui en roda de premsa s’ha presentat la mobilització a Barcelona pel 18 de desembre, el Dia del Migrant. Espacio del inmigrante, Papers per a tothom, Sense Fronteres Cornellà, Sindicato Popular de Vendedores de Barcelona, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la manta i Unitat contra el feixisme i el racisme, a més de les campanyes Papers sense contracte i CIE mai més, convoquem una concentració el proper divendres 18 de desembre a les 18:30h a la plaça de Sant Jaume on es farà lectura del manifest unitari. Després es farà una marxa fins a la plaça de Jean Genet on des de 18:30h a 21h es fa un concert.

La convocatòria a Barcelona se suma a la jornada d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les migrants, refugiades i desplaçades que sorgeix del desmantellat camp de refugiats Idomeni, Grècia. Demanem que la gent surti al carrer perquè “totes hem estant migrants i hem de denunciar la hipocresia dels governs tant per la seva actuació a les fronteres com pel tracte que tenen cap a les persones que ja viuen a aquí i que no poden obtenir el permís de residència”, reclama Norma Falconi de Papers sense contracte. Més de 30.000 persones comptabilitzades han mort a les aigües del mar Mediterrani des de l’any 2000, prop de 3.500 ho han fet només en aquest 2015. “Exigim la fi de totes aquestes morts, per això sortim al carrer”, remarca Natalia Vargas d’Stop Mare Mortum.

Però també ho fem per defensar els drets de les persones que viuen a Catalunya. Denunciem la llei mordassa, “per tot el que fa referència a les persones que no tenen nacionalitat espanyola, però remarquem que avui en dia és delicte ajudar a les persones en situació irregular”, diu Beatriu Guarro de SOS Racisme, “això no pot ser”. De la mateixa manera, un clar exemple de les polítiques migratòries actuals són els CIEs. És per això que demanem el seu tancament definitiu “perquè tancar el CIE de Barcelona és demanar la fi de la llei estrangeria, de les deportacions i de les batudes racistes”, indica Mercè Duch de CIE Mai Més. En aquest sentit reclamem que l’Ajuntament de Barcelona es reafirmi en el seu compromís, adquirit en ple, de “transmetre l’ordre als cossos policials de no detenir a persones pel seu perfil ètnic”, diu Duch.

El concert que es celebra a la plaça Jean Genet compte amb les actuacions de la Coral de Iaioflautes, Rosa Sánchez, Che Sudaka, Bonobos, Dani Caracola i Alekos.

http://stopmaremortum.org/2015/12/15/manifest-unitari-18d-obriu-les-fronteras/

18D Bcn fronteres

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció