CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 20 de maig, vaga a Correus de Reus

Dilluns, 17 maig, 2021

CGT Correus Tarragona hem convocat vaga a la unitat de repartiment de Reus per al pròxim dijous 20 de maig i podria afectar a uns 100.000 usuaris de la ciutat i a més de 10.000 empreses reusenques.

Aquesta mobilització culminarà amb una concentració davant de l'ajuntament de Reus a les 13 h, coincidint amb la reunió que mantindran els membres del comitè de vaga, delegats sindicals i representants dels treballadors amb l'alcalde i el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus. Prèviament es faran accions informatives davant l'oficina de Correus a la plaça de l'Estació de 9 a 10h i a la SUC-1 d'11 a 12h.

Els motius de la vaga són el desmantellament del servei postal públic, les retallades de plantilla i la no contractació de personal eventual per cobrir baixes, vacances, etc.

A aquesta situació comporta una sobrecàrrega de treball, que s'ha tornat estructural i que fa que els carters i carteres no donin l'abast a conseqüència d'unes plantilles insuficients.

Això ve de lluny, ja entre 2009 i 2018 correus va amortitzar més de 15000 llocs de treball a nivell estatal, i la part que li va tocar a Reus va ser la pèrdua de cinc barris de repartiment i la no cobertura permanent d'uns altres cinc barris més. Ara ens han tornat a suprimir 4 barris més i ens diuen que a l'estiu no es cobriran totes les vacants derivades de les vacances del personal.

Aquestes retallades impedeixen prestar correctament el Servei Postal Universal (SPU), així com el procediment de notificacions administratives, que es veu greument afectat en el retard i en les formes d'entrega i d'avis de la correspondència.

Correus infringeix sistemàticament la Llei del Servei Postal Universal i fa una interpretació injusta de la Llei del procediment administratiu comú aplicant una gestió liberal i oblidant-se que és una empresa pública i que té deures amb la ciutadania.

L'enquistament del conflicte és responsabilitat directa del responsable de distribució de Correus a Catalunya Francisco Berbel Silva, del president de Correus Juan Manuel Serrano i del Govern de l'estat per permetre-ho.

Aquesta vaga es porta a terme a Reus, però som el reflex de la mala situació laboral de molts altres centres de treball de la província de Tarragona que ens han transmès el seu suport.

També tenim constància i volem fer públic el malestar de petits ajuntaments com La Fatarella, Duesaigües, Porrera i Torroja entre altres, que són víctimes d'aquestes retallades públiques.

Val a dir que la vaga és una més de les que s'estan portant a terme a Catalunya, com les de Sabadell, Terrassa i Barcelona, fora de Catalunya a Almeria, Jerez, León, Sevilla, A Coruña, Madrid i Algeciras.

Comptem amb el suport d'alguns partits polítics i esperem que l'Ajuntament de Reus s'hi sumi com a part afectada.

Secció sindical de CGT Correus Tarragona

https://cgtcorreotarragona.blogspot.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció