CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 21 de novembre, concentració a Barcelona contra la corrupció i la impunitat.

Dijous, 19 novembre, 2009

Des de fa unes setmanes i mesos, l’explicació detallada del funcionament de diverses trames de corrupció omple els diaris, ràdios, webs i televisors. Coneixem els noms i els sobrenoms dels protagonistes, en veiem les cares, aplaudim la rapidesa d’un jutge o desaprovem la inoperància d’un altre i fem cara de no entendre res quan ens parlen de quantitats de diners tan grans que no ens caben al cap, acostumats com estem a comptar bitllets de cinquanta euros com a màxim. Els noms que hi associem, gràcies al departament creatiu de cada una de les policies corresponents, esdevenen interruptor per a les rialles col·lectives quan, en complicitat amb altres, afirmem que “ja els està bé”, “xoriços!”. I entre una cosa i l’altra deixem alguns interrogants a l’aire que ens fem i que no acaben de trobar una resposta lògica i mesurada. Tenim clar, això sí, que no creiem en la corrupció tal com l’han explicada.

La CGT considera que aquest sistema de partits es caracteritza per la manca de finançament transparent i sobretot igualitari, el qual es supleix amb les comissions, els regals, els ingressos a fundacions i el tan ben anomenat tres per cent (tot i que Maragall, com en moltes altres coses, es va quedar molt curt).

La CGT no creiem en l’opacitat dels comptes bancaris d’alguns “paradisos fiscals” que si existeixen no és per deixar-hi els diners resultants del nostre pesat treball sinó, precisament, per amagar-hi el producte dels robatoris dels grans lladres, sempre amb corbata i respectabilitat, és clar.

La CGT rebutja la preponderància total del món econòmic damunt del polític representatiu. Qui mana és l’economia i dins de l’economia en els darrers anys l’economia especulativa financera. Per tant, els polítics fan allò que els consells d’administració de les empreses decideixen i aquests tenen un únic objectiu: lucrar-se fins a l’extenuació peti qui peti, està demostrat que el sistema capitalista es pervers i dona peu a la corrupció.

La CGT se oposa en deixar en mans de professionals de la política les coses que ens afecten com a individus i com a col·lectivitat. I que a més quan et representin i vagin contra tu, no els puguis fer fora fins passats quatre anys.

La CGT no creiem en la mala voluntat de les persones, ni en “la voluntat de ferro dels patriotes”. Si els deixes gestionar fundacions sense cap mena de control sobre els diners que toquen, s’envescaran. Som escèptics en que el sistema “lluita contra la corrupció” i no creiem en les solemnes declaracions institucionals, ni en els periodistes que s’escandalitzen, ni els rics que diuen “així no”.

La CGT creiem en les persones, no en la riquesa ni en les “grans persones”. Perquè si cada “gran llengua” té darrere una història d’extermini i de genocidi, cada “gran persona” (utilitzada l’expressió com a sinònim de ric o rica) el que té darrere són milers d’altres persones explotades o directament espoliades. Ho diu la saviesa popular i té raó: “ningú s’ha fet ric treballant”.

La CGT tractem de construir una societat autogestionària, transparent i participativa, de baix cap a dalt, on la participació dels ciutadans sigui real i no un aparador on els responsables de càrrecs polítics col·loquin persones que no els faran rendir comptes. Ara no és moment de lamentacions davant d'una situació que tots sospitàvem i que es reflecteix d'una magnitud immensa, és moment de mobilitzar-nos exigint honradesa i participació en la presa d'acords i decisions.

LA CGT FA UNA CRIDA A TOTA LA CIUTADANIA A MOBILITZAR-SE
I PARTICIPAR EN LA CONCENTRACIÓ DEL DISSABTE 21
A LA PLAÇA DE SANT JAUME (BARCELONA) A LES 18 HORES.

Attached documents