CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 21 febrer a Tarragona: Trobada d’intercanvi de memòria històrica amb motiu de l’aparició de la revista “La corbella”

Dimarts, 18 febrer, 2014

La Corbella

L'editorial "Lo diable gros" celebra l'aparició de la revista "La corbella" amb una trobada d'intercanvi de memòria històrica.

Divendres 21 de febrer, 19h a l'Ateneu Llibertari Alomà (Misser Sitges, 9 · Part Alta · Tarragona)

"La corbella. Revista d'estudis llibertaris del Camp de Tarragona" és una nova publicació del col·lectiu editor "Lo diable gros" que surt per donar a conèixer les lluites de caire emancipador en qualsevol àmbit: els conflictes sindicals, el feminisme, el laïcisme, l’antiracisme, l’okupació, l’ecologisme, la pagesia, la contrainformació, la defensa de les llengües, l’alliberament sexual, la memòria històrica, l’antifeixisme… A propòsit, pretenem que la revista sigui oberta i plural per poder construir la memòria històrica de totes aquelles lluites que sovint ens han estat amagades.

Precisament perquè el nostre enfocament és obert i plural i perquè defugim voluntàriament les explicacions magistrals, us convoquem a una trobada d'intercanvi de memòria històrica.

Us convidem, per tant, a portar i a comentar un llibre, un còmic, una revista, un DVD d'una pel·lícula, un CD de música, un catàleg d'una exposició, una fotografia o qualsevol objecte relacionat amb la recuperació de la memòria històrica. O a no portar cap objecte físic, sinó a compartir un relat o una reflexió al voltant de la memòria històrica.

Recordeu: el proper divendres, a les 19h, a l'Ateneu Llibertari.

lodiablegrosedicions@gmail.com

http://blocs.mesvilaweb.cat/lacorbella


"La Corbella", primer número de la revista d'estudis llibertaris del Camp de Tarragona, editada per Lo Diable Gros

Ha aparegut el primer número de la revista d’estudis llibertaris del Camp de Tarragona La Corbella, amb l’objectiu d’aplegar la memòria de totes les propostes emancipadores que han tingut lloc a les nostres comarques: des de conflictes sindicals, el feminisme, el laïcisme, l’antiracisme, l’okupació, l’ecologisme, la pagesia, la contrainformació, la defensa de les llengües, l’alliberament sexual, la memòria històrica, l’antifeixisme…

En aquest primer número hi podem llegir un article de Ferran Aísa sobre els certàmens socialistes de Reus (1885) i de Barcelona (1889); un de Ramon Gras sobre Josep Alomà i la idea anarquista; un altre de Francesc-Xavier Tolosana Arriaga sobre els indrets de la repressió franquista a Tarragona; un de Núria Calvó Cusidó sobre Francesc Vidal i els seus trenta anys de radicalitat i coherència; un de Marc Suanes, on repassa experiències llibertàries del Camp de Tarragona; un altre de Josep Estivill sobre el teatre alternatiu i el creixement personal, basat en la iniciativa del grup Kabuki; i finalment un de Jaume Fortuño sobre la revista La Panerola, que va agitar Tarragona els anys 2008 i 2009.

Lo Diable Gros

La iniciativa de publicar la revista La Corbella ha estat de la petita editorial Lo Diable Gros, que amb cura i sense pressa, vol aportar al panorama editorial textos alternatius i combatius, que habitualment no tenen espai en les editorials més grans.

La Corbella és la tercera publicació de l’editorial Lo Diable Gros, que ja compta amb dos llibres més al mercat: el primer de Roger Palà: Mots incendiaris, que recull els articles publicats per aquest periodista durant els anys 2007 i 2011. El segon, és de David Fernàndez, actualment parlamentari de la CUP-AE, que sota el títol Foc a la barraca, també aplega articles publicats a diferents mitjans de comunicació.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/259419