CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 22 d’octubre s’ha convocat una jornada de lluita feminista: Totes al carrer per lluitar pels nostres drets

Divendres, 17 octubre, 2014

NOSALTRES MOVEM EL MÓN, ARA L'ATUREM!

El 22 d'octubre s'ha convocat una jornada de lluita feminista (informació a http://vagadetotes.wordpress.com), perquè ja en tenim prou de la precarietat, la invisibilitat i la discriminació. Totes, dones i homes, exigim un canvi de model!

En un context com l'actual, amb retallades i acomiadaments constants, les dones, per realitzar la mateixa feina estem cobrant un 19% menys, augmentant l'escletxa salarial de gènere.

També ens trobem amb més dificultats per aconseguir una feina, mentre s'està demanant una major flexibilitat en l'acomiadament. Seguint les recomanacions de la presidenta del "Círculo d'economía" és millor no contractar dones d'entre 25 i 45 anys: podem quedar-nos embarassades i deixem de ser rentables per l'empresa.

Actualment, a Espanya el 97,4% dels homes majors de 65 anys cobren pensions de jubilació, mentre que només la cobren el 46,6% de les dones d'aquesta mateixa franja d'edat. Amb la disminució de les ajudes a la dependència, ens estan condemnant a les dones de les noves generacions a seguir tenint menys pensions de jubilació, al mateix temps que ens condemnen a fer treball de cures no reconeguts com a treball amb plens drets.

Com a sindicat, no ens podem quedar al marge d'aquestes denúncies. És per això, que dimecres 22 d'octubre sortirem al carrer per dir al sistema capitalista que ens oprimeix que ja en tenim prou, que ens plantem i que podem aturar el món!

7:30h - Aturem el món
12:00h - Vermut + sorpresa (Jardinets de Gràcia - Barcelona)
19:00h - Manifestació (Pl. Catalunya - Barcelona)

Ens veiem als carrers!

Secretaria de gènere - Comitè confederal
@Genere_CGT
https://www.facebook.com/generecgtcatalunya

>>> Diversos models de cartells de la jornada del 22 d'octubre en documents adjunts.


Xerrada presentació vaga de totes a Barcelona: