CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 23 de maig, Marxem contra Monsanto. Manifestació a Barcelona

Dimecres, 20 maig, 2015

MARXEM CONTRA #MONSANTO 23M

El 23 de maig, activistes de tot el món s'uniran a la Marxa contra Monsanto.

Manifestació dissabte 23 de maig a les 12h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Per què marxem?

- Recerques científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto poden conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament de tumors cancerígenes, infertilitat i defectes congènits.

- Als Estats Units, la *FDA, l'agència encarregada de garantir la seguretat alimentària de la població, és dirigida per Michael Taylor, exvicepresident de política pública de Monsanto. També en la USDA, Departament d'Agricultura dels Estats Units, està el cap Roger Beachy, un exdirector de Monsanto.

- Recentment, el Congrés d'EUA i el president Obama va aprovar la llei H.R.933, més conegut com “Monsanto Protection Act” que, entre altres coses, nega autoritat a les corts federals per cessar la plantació i venda de collites transgèniques al marge que representin un risc per a la salut dels consumidors.

- Per massa temps, Monsanto ha estat el benefactor dels subsidis a les empreses i el favoritisme polític. Els agricultors orgànics i productors petites sofreixen pèrdues, mentre que Monsanto segueix forjant el seu monopoli sobre el subministrament d'aliments del món, incloent exclusius drets de patents sobre les llavors i composició genètica.

- Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, per exemple, els científics van determinar que les plantacions GMO i els seus pesticides han causat la mort massiva d'abelles al voltant del món.

Quins són les solucions que defensem?

- Votar amb els diners, comprant orgànic i boicotejant tots les empreses que utilitzen transgènics en els seus productes.

- S'etiquetin els productes transgènics perquè els consumidors puguin prendre decisions informades.

- Cridant para mes recerca científica sobre els efectes en la salut dels OMG.

- La derogació de les disposicions pertinents de la llei “Monsanto Protection Act." dels EUA.

- Responsabilitzar als executius de Monsanto i tots els polítics que recolzen Monsanto a través de la comunicació directa, periodisme, mitjans de comunicació, xarxes socials, etc.

- Informar al públic sobre els secrets de Monsanto i els benèfics de l'agricultura biològic-dinàmica, un model ja provat en la pràctica, també conegut com a Agricultura Ecològica, o Permacultura.

- Prenent al carrer per mostrar al món i Monsanto que no anem a prendre aquestes injustícies en veu baixa.

No tolerarem l'amiguisme. No tolerarem ser enverinats. És per això que Marxem Contra Monsanto.

CGT Parcs i Jardins de Barcelona

http://malesherbes.blogspot.com.es/2015/05/marxem-contra-monsanto-23m.html