CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 23 de novembre a Barcelona hi ha convocades noves aturades de Metro i Autobusos de TMB

Dijous, 22 novembre, 2012

Divendres, 23 de novembre, tindran lloc a Autobusos de TMB aturades de 10h a 16h., franja horària durant la qual s'han establert els serveis mínims del 33%, i a les 11:30h els treballadors i treballadores d’autobusos, reunits en Assemblea General a Cotxeres de Sants, decidiran com continuen amb la lluita contra les imposicions de l'Ajuntament de Barcelona.

Al Metro, el comitè d'empresa també ha convocat aturades parcials divendres dia 23, entre les 06:00 i les 09:00 hores i de 17:30 a 20:30 hores, pel que no coincidiran amb les dels autobusos.

Les dues convocatòries de vaga són per protestar per l'aplicació, per part de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), del reial decret del Govern espanyol que elimina la paga extra de desembre per a tots els treballadors d'empreses públiques.

El passat divendres ACTUB, CGT, PSA i CCOO, la majoria al Comitè d’empresa d’autobusos de TMB, van arribar a l’acord de no signar l’acord acceptat per la minoria del Comitè d’empresa (SIT, ACAT i UGT) i que significa a la pràctica perdre els diners de la paga de Nadal.

A més a més, quatre sindicats del Comitè d’empresa (ACTUB, CGT, PSA i CCOO) emplacen a la Direcció d’autobusos de TMB a reunir-se i a negociar sobre la base que ells mateixos exposen:

- No avançar les pagues extres dels anys que venen,

- Avançar el pagament dels endarreriments del 2011 a gener de 2013 i

- Pagar la paga extra de nadal sostreta aquest any al gener de 2015.

Mentrestant, ACTUB, CGT, COS i PSA continuen amb la convocatòria de les aturades decidides per l’Assemblea General de treballadors i treballadores d’autobusos de TMB, els dies 19, 20, 21 i 22 les aturades als autobusos abracen les franges de 09:00 a 11:00 hores i de 19:30 a 21:30 hores.

Pel que fa als treballadors de Metro, en assemblea realitzada el 21 de novembre a les Cotxeres de Sants, han ratificat la convocatòria d'aturades del 23 de novembre. El Comitè d'Empresa de Metro també ha aprofitat per a realitzar una roda de premsa, davant les diferents i dispars informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre la lluita empresa pels seus treballadors en contra de l'aplicació del Reial decret de Llei 20/2012 per part de l'Ajuntament de Barcelona, informacions que en molts casos esbiaixen la veritat o la tergiversen de forma totalment parcial.