CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 25 de gener s’han portat a terme mobilitzacions i accions preparatòries de la vaga del 27-G a Gràcia, Tarragona i Mataró

Dimecres, 26 gener, 2011

- 25 Gener: Una cercavila recorre els carrers de Gràcia per convocar a la vaga del 27-G

Una seixantena de veins i veïnes de la vila de Gràcia participen des de dos quarts de nou en una cercavila reivindicativa amb l’objectiu d’informar sobre la reforma de les pensions que el govern té previst aprovar el proper divendres 28 de gener.

En el recorrent de la protesta, organitzada pel Comitè de Vaga de Gràcia, han fet una crida a participar de la jornada de vaga del dijous 27 de gener. Amb tambors i altres instruments ja han passat per les places del Diamant, Revolució, del Sol, de la Vila, i Travessera de Gràcia i Torrent de l’Olla. Un notori grup de policies de paisà segueix la protesta de ben aprop i diverses furgonetes policials s’ubiquen als carrers propers davant la sorpresa del veïnat. Al pas de la cercavila per davant de la seu CiU s’han fet algunes pintades i s’hi han penjat cartells en resposta a la violència ordenada per Felip Puig contra les manifestacions del passat dissabte.

- 25 Gener: Quinze persones irrompen a la seu del PSC de Mataró per protestar per la reforma de les pensions

Una quinzena de persones han irromput aquesta tarda a la seu del PSC de Mataró per protestar per la reforma de les pensions aprovada pel govern del PSOE.

L’ocupació s’ha desenvolupat sense cap incident, malgrat que algunes de les treballadores s’han mostrat lleugerament alterades. L’acció ha consistit en el desplegament d’una pancarta i en el repartiment del diari "ja n’hi ha prou" que s’ha editat en motiu de la convocatòria de la jornada de vaga del 27 de gener. Finalment s’han personat diverses dotacions de la policia municipal i dels Mossos d’Esquadra i han identificat a dues de les persones presents.

- 25 Gener: Diversos activistes protagonitzen una acció contra una entitat bancària a Tarragona

Aquest dimarts 25 de gener al matí, diversos activistes membres de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp han "arrestat" una entitat bancària del centre de Tarragona.

Amb aquesta acció han volgut protestar per la reforma de la Seguretat social que el govern espanyol vol aprovar amb el vistiplau dels sindicats majoritaris espanyols i traslladar al Congrés dels Diputats. Durant l’acció, s’han repartit octavetes informatives, al mateix temps, que s’ha fet una crida a participar de la jornada de Vaga General convocada el dijous 27 de gener.

En el manifest llegit durant l’acte, la Coordinadora, ha denunciat "l’agressió contra les jubilacions i les pensions que està preparant el govern estatal, la patronal i els bancs, que podria plasmar-se en un nou acord amb els sindicats majoritaris. Una altra vegada ens volen fer creure que el sistema públic de pensions està a punt del col·lapse i per això proposen modificar el règim de pensions i allargar l’edat laboral. Però sabem que darrera l’actual reforma hi ha la voluntat d’abaratir les futures pensions i afavorir els plans de pensions privats, controlats pels mateixos bancs i lladres que han rebut ajudes milionàries a càrrec del diner públic i de la ciutadania".

La Coordinadora també ha volgut assenyalar que "aquesta reforma del sistema públic de pensions és una de les retallades més greus. Per això hem decidit anar un pas endavant, no anar sempre a remolc de CCOO i UGT, i unir-nos a la convocatòria de vaga general dels sindicats CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera". En aquest sentit, afirmen que "mentre el sindicats majoritaris signen retallades, nosaltres volem generar consciència i sortim al carrer".

>>> Notícies extretes del web 29-s.net

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció