CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 28 de juny la CGT estarà a Madrid contra el Congrés Mundial del Petroli

Divendres, 20 juny, 2008

La indústria petroliera es reuneix a Madrid mostrant la seva cara més amable davant l'opinió pública mundial, recordant-nos la nostra sed d'energia barata i il·limitada, i barrejant-ho amb paraules com “responsabilitat social”, “sostenible”, “ètica” i “medi ambient”.

CGT està compromesa en la Trobada Social Alternativa al Petroli que tindrà lloc a Madrid com a rèplica al Congrés Mundial del Petroli, i per tant hem de fer l'esforç necessari per a acudir i participar activament el màxim possible d'afiliats/des en el cap de setmana del 28-29 de Juny.


CGT realitzarà tres tallers en la contracimera del dissabte 28, que portaran a terme els companys Miguel Jara (Lobbies corporatius: Governs en l'ombra. Com enfrontar-se a ells), Emilio Alba (Agroecologia: Eficiència Energètica en el disseny d'Agrosistemes Sostenibles) i Desiderio Martín (Model productivista - desarrollista i sindicalisme: un matrimoni ben avingut). El resum del contingut d'aquests tallers ha estat publicat als Materiales de Reflexión d'aquest mes en el Rojo y Negro. Estem tots convidats a assistir a aquests tallers, així com als altres de les altres organitzacions participants, i a participar en la manifestació de les 21:00h. del dissabte 28, on estarem amb pancarta pròpia.

Tota la informació està disponible en el web de la Trobada Social Alternativa al Petroli:

www.nomassangreporpetroleo.org/

A continuació oferim un resum d'activitats:

AGENDA

Divendres 27 de juny: Inaugurem fent música, poesia i política anti-petroliera. Pl. Reina Sofia. a les 20:30h

Dissabte 28 de juny:

- 10:00h a 20:00h: Durant tot el dia, reflexionarem junts sobre els impactes, la geopolítica i les alternatives al petróelo. Podràs trobar el lloc i els tallers proposats en la Secció de Tallers del web.

- 19:30h: Ens movem en la Bicifestació. Pl. Espanya.

- 21:00h: Prenem el carrer amb una Manifestació. Ministeri d'Afers Exteriors (Pl. Províncias) a Pl. Reina Sofia.

Diumenge 29 de juny: A les 11:00h Ens veiem...Posada en comú dels tallers i assemblea ...i anem a molestar...Bloqueig dels principals hotels on es congreguen els comissaris del Congrés. Visita l'apartat d'Accions del web.

Del 30-6 al 3-7: Queda't a Madrid! Accions directes sobre el Congrés Mundial del Petroli.

On es realitzarà l'ESAP?

La Inauguració de l'ESAP serà el divendres 27 de juny a la nit i tindrà lloc en el carrer, concretament en la Plaça del Museu Reina Sofia.

Els tallers s'estendran per les seus dels diferents col·lectius que tenen local en el Barri de Malasaña. Es tracta d'organitzar-los de manera que tots es trobin en un perímetre no molt extens, que es noti la presència en els carrers. Et mantindrem informat en la Secció d'Agenda i Tallers del web.

La Mani i la bicicletada, seràn en els carrers cèntrics que porten al Ministeri d'Afers Exteriors (Pl. Províncias) a Pl. Reina Sofia. 21:00. i la Bicicletada començarà a Pl. Espanya a les 19:30h i arribarà al Retiro, on es realitzarà un sopar d'Inauguració del Congrés Oficial de les Petrolieres.

Si no vius a Madrid On pots dormir aquest cap de setmana?

Dormirem molt probablement en el Campus de la Universitat Complutense de Madrid, fora, serà tipus acampada, però això apareixerà detallat en la Secció Com arribar? del web quan es tanqui definitivament.

Reivindicacions de la Trobada:

• Reivindiquem el respecte a la sobirania dels pobles sobre el seu territori i els seus recursos.

• Lluitem pel respecte als drets dels pobles a vetar l'explotació petroliera.

• Rebutgem la manipulació de l'opinió pública i el rentat de cara de les empreses: l'extracció de petroli no és ni pot ser “sostenible”

• Denunciem que els governs s'escudin en la seguretat energètica per a avalar qualsevol projecte d'extracció de petroli i gas.

• Reclamem models energètics basats en l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables, en harmonia amb l'entorn i solidaris amb els pobles.

Ens oposem a la celebració d'aquest Congrés Mundial del Petroli i a la hipocresia de les empreses i dels governs central, municipal i autonòmic que hi donen suport mentre declaren lluitar contra el canvi climàtic.

Secretaria d'Acció Social – Comitè Confederal CGT

Attached documents