CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 28 de maig es portà a terme la vaga a Atento convocada per la CGT en defensa de l’ocupació i contra els acomiadaments

Dimarts, 29 maig, 2007

Més de cinquanta militants de CGT es concentraven a les dotze del migdia del dilluns 28 de maig enfront de la seu de Telefònica a Madrid (Gran Via, 28) per a protestar pels acomiadaments en Atento, subcontrata del Grup Telefònica. L'acció va durar una hora, durant la qual els militants van repartir octavetes i informat als vianants sobre la política laboral de l'empresa.

En els últims sis mesos s'han produït 1.200 acomiadaments en Atento i, per si això fora poc, estan prevists altres 3.000 acomiadaments en el servei 1004 sobre la base de l'acord arribat el passat 3 de maig en el Grup Telefònica, amb la complicitat d'UGT-CCOO. Aquest acord suposarà la liquidació de tots els serveis que Telefònica té contractats amb Atento per a l'Estat espanyol, aconseguint-se així increments superiors al 50 % anual en els beneficis de l'empresa. Els treballadors i treballadores tornen a ser mercaderia barata a la qual acomiadar per a contractar-la encara més barata a Llatinoamèrica.

La vaga de 24 hores convocada per la CGT en totes les plataformes d'Atento en l'Estat espanyol va obtenir un seguiment d'un 25 % a Madrid, un 20 % a València i Sevilla i un 40 % a La Corunya i Barcelona. CGT aconsegueix mobilitzar de nou als treballadors d'Atento, ja que les nostres reivindicacions són justes. Com deia Ángel Luís García, Secretari d'Acció Sindical de la CGT, al tancar l'acte, “només nosaltres podem defensar el nostre lloc de treball. Si ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu”.

Des de CGT ens oposem amb fermesa als processos externalitzadors que es realitzen per part de Telefònica, i anem a lluitar per la defensa de tota l'ocupació que existeix a Atento i el manteniment de tots els serveis de qui es fa dir la quarta empresa del món en el sector del telemarketing. Creiem fermament que hi ha una manera de parar els plans de Telefònica: secundant majoritàriament les vagues i mobilitzacions en tots els serveis, aconseguint que Atento sigui multada pels clients i que la imatge de Telefònica es vegi tacada en els mitjans de comunicació.


Gabinet de Premsa Confederal CGT