CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 3 d’octubre es reinicien les aturades ajornades en les estacions de viatgers d’ADIF

Divendres, 3 octubre, 2008

El 3 d'octubre, està convocat a vaga tot el personal de les estacions ferroviàries de viatgers d'ADIF de tot l'Estat espanyol, amb aturades tots els divendres de 12 a 16.30 i de 20 a 24h, davant el menyspreu de la direcció a donar sortida al conflicte.


Des de CGT decidim convocar aturades tots els divendres de forma indefinida per a tot el personal depenent de la Direcció executiva d'Estacions de ADIF (part de l'antiga RENFE), en l'àmbit de tota la xarxa per la conflictivitat en els serveis de venda de bitllets, informació i atenció al client. Aquest conflicte que s'iniciava el 26 d'octubre del 2007 ha tingut diversos ajornaments per part d'aquest sindicat donant marge a la negociació arribant a ratificar-se un acord (31 de juliol 08) de desenvolupament amb l'empresa per a tractar les reivindicacions dels treballadors amb data límit 30 de setembre.

Però una vegada més l'empresa fa gala de la seva mala fe anunciant cinc dies després d'aquest acord, la privatització d'aquests serveis en diverses estacions 10 lots (BOE 05 d'agost) mostrant els gestors d'aquesta Empresa Pública no tenir el més mínim interès en el tractament i solució dels problemes que van originar aquest conflicte, el que suposa la perduda de 140 llocs de treball estables.

Davant aquesta situació d'incompliment de l'acord per a negociar les reivindicacions dels treballadors i les licitacions pactades amb els sindicats majoritaris per les quals s'externalitzen llocs i les càrregues de treball, ens veiem obligats a reactivar les mobilitzacions.

És ADIF, a través de la seva Direcció Corporativa i la seva Direcció executiva d'Estacions, l'única responsable de la deterioració del servei ofert als usuaris i de l'enquistamient d'aquest conflicte, que continua amb un altíssim seguiment en tota la Xarxa.

Les causes que motiven la convocatòria d'aquestes aturades són les següents:

1.- Falta de personal i progressiva reducció i privatització de llocs de treball, que incideixen negativament tant en la qualitat del servei al/la usuari/a del ferrocarril com en les condicions de treball del personal d'estacions. Exigim la contractació de personal suficient que garanteixi un servei de qualitat, mitjançant oferta pública d'ocupació en ADIF, a més de la paralització de les privatitzacions i la recuperació per part d'ADIF de les càrregues de treball externalitzades.

2.- Millora de les condicions actuals de treball, seguretat i salut dels/les treballadors/es, valoració del treball a torns i del treball en diumenges i festius, a més de no estar regulat el menyscapte de diners, el que produeïx que els/les treballadors/es hàgin de reposar els faltants en caixa de la seva butxaca sota amenaça d'expedients disciplinaris.

CGT lamenta haver hagut d'arribar a la necessitat d'augmentar les aturades i demana comprensió i suport als usuaris del ferrocarril, ja que un dels objectius fonamentals d'aquestes mobilitzacions és assolir un servei públic ferroviari de qualitat.

SFF-CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció