CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 31 de desembre vaga a les estacions Adif-Renfe: “Les festes a casa”

Dimecres, 30 desembre, 2009

QUE HI HA MÉS AGRADABLE QUE GAUDIR DE LES FESTES A CASA .- És el que alguns porten gaudint des de sempre i altres de forma gratuïta hem tingut vetat fins a ara, tret que per sort de gràfic o vacances hagi feliçment coincidit.

Els treballadors/es de venda i informació de les estacions de ferrocarril són un dels col·lectius que mes pateixen aquest problema, assumint aquesta situació des de sempre sense el mínim reconeixement per part de la Direcció que feliçment té garantit el gaudi de totes i cadascuna de les festes locals, nacionals, ponts, dissabtes i diumenges i vacances quan els dona la gana, perquè tenen el chollo de veure que els seus treballadors pel mateix preu, els poden tenir pringats. Es preocupen a alleujar els gràfics en aquests dies si pagaran el mateix i no cal compensar-los… ? El que si els intranquil·litza és que mobilitzacions com aquestes els obliguin en ple menjar de Nadal o ressaca de cap d'any a estar pendents de les estacions, perquè en aquesta ocasió i a pesar dels ardits de serveis mínims abusius, pressions i xantatges, els treballadors/es han fet ús del mateix dret a gaudir-les amb les seves famílies.

I la resposta que han donat els treballadors ha estat contundent, participant en un 100%, segons torns, a Ávila, Cantabria, San Sebastian, Granada, Huelva, León, Logroño, L’Aldea, Fígueres, Girona, Huesca, Mérida, Reus, Salamanca, Teruel, Toledo, Tortosa, Zaragoza,… entre el 90% i el 75% A Coruña, Málaga, Palencia, Sevilla, Valladolid,… entre el 60% i 40% Barcelona Sants, Córdoba, Cáceres, Irun, Madrid Chamartín, València,… fent notar que companys a Albacete, Cuenca, Murcia,… també l'han secundat. La participació ha estat majoritària a pesar que se'ls hauria de caure la cara de vergonya a alguns jefecillos, que aprofitant-se de treballadors contractats per al període nadalenc, no han dubtat en recórrer a ells sabent que la por impediria la seva participació, alterant els gràfics a última hora en estacions com Barcelona Sants i altres, fent-los anar a treballar el dia de nadal i el mateix pretenen fer en any nou.

Ja coneixen aquests/ess companys/es la mena d'aquests personatges que no dubten en aprofitar-se del treballador més feble amb la finalitat de disfressar les xifres de participació i en nom de seguir gaudint ells com caps d'unes festes com sempre les han conegut, amb els mòbils apagats i tranquils perquè els pobres treballadors/es els cobreixen les esquenes gratuïtament.

També curiosament, estan sent particularment generosos amb les llicències en aquestes dates, quan en altres ocasions les han concedit amb comptagotes i als més “col·laboradors”. Per moltes voltes que vulguin donar-li, el col·lectiu d'Estacions ha manifestat amb rotunditat que exigeixen una millora en la qualitat de vida o almenys es vegin compensats a l'haver de treballar en dates que uns altres guanyant més tenen garantit el seu gaudi.

Lamentem que altres organitzacions sindicals, estiguin tan cecs davant aquest clam dels treballadors i encara dubten en posar-se al costat d'aquests, jugant patèticament amb “el no passa res, tot està tranquil” davant de l'empresa.

És inacceptable que la Direcció s'inhibeixi davant els viatgers i els treballadors mentre els problemes segueixen latents. Estacions està en lluita des de fa mes de dos anys i la xafogor del VCX que no cessa. Un malestar constant, que CGT no deixarà de denunciar, amb notes de premsa, repartiment de octavetes i promovent mobilitzacions o concentracions que anirem repetint per diverses estacions.

La nostra lluita cada vegada té més eco entre els usuaris i els ferroviaris. Perquè la deixadesa i l'abandó campen a plaer per tot ADIF, ja sigui en circulació, terminals, serveis logístics, administratius,…

La pròxima convocatòria serà en cap d'any, des de les 23:00 hores del dia 31 de desembre fins a les 01:00 del dia 2 de gener, i que no dubtem tindrà la mateixa participació o l'augmentarà. Exigim que s'obri una negociació ja per a tractar les nostres sabudes reivindicacions de quebrant, compensació del treball en fins de setmana i festius, turnicitat, estudi seriós del sistema de primes, garantia de futur, etc…

SFF-CGT

www.sff-cgt.org