CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 4 de març concentració contra els pressupostos a les 18h davant el Parlament de Catalunya

Divendres, 27 febrer, 2015
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS EN CONTRA DELS PRESENTS PRESSUPOSTOS 2015 I CONVOCATÒRIA 4M AL PARLAMENT

En un context de deteriorament constant de la educació pública i de la pròpia situació econòmica i social de milers de persones i famílies provocat per les retallades dels darrers anys i les constants mesures antisocials, ens volen vendre els pressupostos del 2015 com els de la “recuperació” o els de la “despesa social” però és mentida.

En l’àmbit educatiu, aquests pressupostos són un 17,6% inferiors als de l’any 2009 i s’hi destinen 800 milions menys a la pública que el 2010. Redueixen a 0 la partida per les llars d’infants i en un 41% la partida destinada al finançament de les escoles de música i dansa.

Això sí, aquests pressupostos destinen un 17% més que els anteriors a concerts educatius, és a dir, al voltant d’uns 150 milions d’euros dels quals només un terç anirà als sous dels i les treballadores i 100 milions d’euros als comptes de la patronal.

És inadmissible que amb aquesta pujada cap als concerts, que acaben generant beneficis privats, s’estigui amenaçant amb tancar línies a la pública amb l’argument de la manca de matriculació, enlloc de baixar les ràtios i mantenir tots els grups.

Exigim que no hi hagi cap tancament de línia a l’escola pública sinó que es redueixi el nombre d’alumnes per grup ja que no suposa cap cost addicional i a més ajudaria a recuperar, en part, l’atenció individualitzada tan malmesa els darrers anys.

També és inadmissible la massificació dels grups a la secundària o que hi continui havent alumnes fent classes en barracots o en condicions indignes.

Hem calculat, a partir de la recollida de dades efectuada, que al primer trimestre a Catalunya vam perdre 190 hores de tasca docent de promig als centres públics i aproximadament 3500 contractacions es van deixar de dur a terme per la manca de substitucions des del primer dia i al 100%. S’ha recuperat el 100% de la jornada i sou de les persones substitutes, però continuem exigint que les substitucions siguin des del primer dia.

Tampoc no ens oblidem d’altres atacs que hem rebut i encara patim com són l’increment de les hores lectives, els descomptes per malaltia, els substituts acomiadats al final del curs sense dret a percebre vacances, el no cobrament de les pagues extres 2012, 2013 i 2014, la no convocatòria d’oferta pública d’ocupació o la disminució de desdoblaments i reforços ales aules.

Més enllà de l’àmbit educatiu, els pressupostos 2015 perpetuen les retallades, consoliden les desigualtats i continuen atacant els drets socials més bàsics i els serveis públics en benefici de les privatitzacions, del pagament del deute i dels interessos dels mercats i els grans capitals a costa de la misèria i patiment de les
classes treballadores i populars.

PER TOT AIXÒ US CONVOQUEM EL DIMECRES 4 DE MARÇ A UNA CONCENTRACIÓ
A LES 18:00 HORES DAVANT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA.

Comissió mixta (docents de l’assemblea i sindicats CCOO, USTEC i CGT).

- Manifest

- Cartell

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print