CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 8 d’abril s’ha iniciat la segona tanda d’aturades i concentracions a CLH Tarragona

Dilluns, 8 abril, 2013

Avui dilluns 8 d'abril els treballadors de la Instal·lació d'Emmagatzematge d'Hidrocarburs de CLH a Tarragona han portat a terme el primer d'aquesta segona convocatòria d'ATURADES parcials convocades per a aquest mes d'Abril de 8.00 a 11.00 hores, aturades que tindran lloc els dilluns d'abril 8, 15, 22 i 29.

Igual que en les aturades realitzades en el mes de març, s'ha fet una concentració en l'entrada de camions de la Instal·lació per a denunciar la reestructuració de torns que vol portar a terme l'empresa amb la qual pretenen deixar a un sol operari en els torns de Nit, Caps de setmana i Festius, el que compromet la seguretat dels propis empleats, de les persones i instal·lacions que es troben pròximes i del medi ambient en cas d'Accident Greu, atès que es redueix el nombre d'operaris qualificats per torn encarregats de controlar i supervisar les diferents activitats que es porten a terme dintre de la Instal·lació.

Davant la falta de resposta per part de l'Empresa després de les concentracions de les passades setmanes, els treballadors de la Instal·lació d'Emmagatzematge fem una crida als ciutadans de Tarragona i als empleats de les empreses pròximes a CLH perquè se sumin a aquestes reivindicacions, ja que el que s'està exigint és una major seguretat per a tots aquells que convivim en l'entorn de la factoria i que seríem els primers afectats en cas de produir-se un Accident Greu en l'interior de la Instal·lació.

Cal recordar que la capacitat d'emmagatzematge és de més de 100 milions de litres entre Gasolines, Gasolis i Fuelolis i que la Instal·lació d'Emmagatzematge es troba a menys de 100 metres del nucli urbà de Tarragona. Convé també assenyalar que el recentment aprovat Pla Estratègic de CLH 2012-16 contempla l'ampliació de la capacitat d'emmagatzematge a Tarragona. Més tones de combustible emmagatzemat amb menys personal (1 sol treballador en els torns esmentats): Més risc d'accidents, amb menys mitjos de seguretat.

Exigim un pronunciament clar per part de les Autoritats tant locals com autonòmiques davant una situació com aquesta, que garanteixi la seguretat dels ciutadans de la ciutat de Tarragona i dels empleats de les empreses situades en l'entorn de la ciutat.

Demanem a les autoritats que exigeixin a CLH que no redueixi el nombre d'empleats per torn i que tendeixi a convergir amb el que marca el D82 /2010 aprovat pel Parlament de Catalunya i en el qual s'obliga a les empreses de les característiques de la Instal·lació d'Emmagatzematge d'Hidrocarburs de CLH a Tarragona a disposar en cada torn d'un Equip de Primera Intervenció (mínim de 2 persones segons D82/2010) i un Equip de Segona Intervenció (mínim de 2 persones segons D82/2010).

A més, els treballadors de la IEH de CLH a Tarragona, agraïm les nombroses mostres de suport rebudes de companys de CLH d'altres Instal·lacions i de diverses organitzacions socials i sindicals animant-nos a continuar endavant.

Secció Sindical CGT CLH Tarragona