CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 80% dels 800 treballadors de PANRICO de Santa Perpètua de la Mogoda, i els seus centres de distribució de tota Catalunya, han secundat la vaga convocada pel Comitè Intercentres

Diumenge, 8 febrer, 2009

La primera jornada de vaga començava a les 20 hores del dissabte 7 de febrer i finalitzarà el dissabte 14. El Comitè Intercentres de Panrico de Catalunya està format per CGT, CCOO i UGT, i els centres de treball convocats a la vaga són la fabrica de Santa Perpètua de la Mogoda i els magatzems de distribució de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.


S'han produït 2 mediacions en la Conselleria de Treball, una el dimarts 4 de febrer i l'altra que va començar el divendres 6 acabant a les 6 del matí del dissabte 7 sense cap acord i amb l'amenaça de l'empresa de dur-se mes línies de producció, efectuar 44 acomiadaments i de no complir amb el seu pla d'inversions per a Santa Perpètua.

La fàbrica de Santa Perpètua distribueïx els seus productes per a tota Catalunya, Balears, Aragó i València, els productes que es fabriquen són de la gamma de brioixeria i pasta fullada com: bollicaos, donettes, donuts, pa de motlle, palmeres, etc.

El conflicte es produeïx pel tancament de la línia de producció dels bollicaos dokio a Santa Perpètua i el seu trasllat a Madrid. En el 1er conveni col·lectiu de Panrico signat en el 2007 i amb vigència fins a 31 de desembre del 2010, en la seva Disposició addicional Transitòria en el seu primer apartat diu literalment:…”En el cas que es produeixin caigudes de vendes que obliguin a cancel·lar torns de producció, aquesta cancel·lació es realitzaria en ultima instància a Santa Perpètua”. A canvi d'aquesta clausula on es garantia una producció a llarg termini, als treballadors en lloc d'aplicar-se'ls la pujada real de l'IPC que va ser del 4'2 % l'any 2007 se'ls va pujar el 2'2 %, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu.

Aquesta situació aquesta provocant una baixada de plantilla mitjançant baixes incentivades, prejubilacions i disminució de les contractacions a més d'una retallada del 0'6 % en les taules salarials i una congelació de l'IPC previst pel govern per al 2009.

La CGT exigim el compliment del conveni, la tornada de la producció a Santa Perpètua i els compromisos salarials adquirits en el propi conveni.

Des de CGT critiquem la peculiar forma de negociació que ha tingut l'empresa, en cap moment ha negociat res sinó que ens ho ha donat tot com a fets consumats i imposats.

Panrico té convenis col·lectius en cadascuna de les 9 fabriques de l'Estat espanyol, distribuïdes a: Madrid, Puente Genil (Córdoba), Sevilla, Murcia, Valladolid, Santiago de Compostela, Palma de Mallorca, Tenerife i Santa Perpètua, el total de la plantilla en tot l'estat és d'uns 4500 treballadors fixos i uns 3000 autònoms dedicats a la distribució del producte.

CGT Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció