CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 9 de març Vaga General educativa estatal

Dimecres, 22 febrer, 2017

Revertim les retallades i les lleis d’ Educació

UNA NOVA OPORTUNITAT

La Plataforma estatal en defensa de l’ensenyament públic, a la qual hi ha els sindicats (CCOO, UGT, STES, CGT), les federacions d’AMPA’s (CEAPA), diversos sindicats d’estudiants i moviments de renovació pedagògica, convoquem vaga a tot l’Estat el proper 9 de març contra la LOMCE i per acabar amb les retallades en educació.

Des de la CGT creiem que torna a ser una altra oportunitat per avançar en temes com:

1. Cal la derogació de la LOMCE , no maquillatges que mantenen l'essència reaccionària de la llei. A més, des de la CGT a Catalunya, també denunciem el perfil neoliberal i privatitzador de la LEC i demanem l’aturada immediata del seu desplegament (decret de plantilles, avaluacions...).

2. És del tot imprescindible acabar amb les permanents retallades que aplica el govern del PP als serveis públics, i a l'ensenyament. Mitjançant els acords de la política fiscal i financera aquestes retallades es tradueixen en retallades, també, del Govern català com les que hem patit aquests darrers anys.

Des de CGT considerem que les mobilitzacions que hem tirat endavant els i les docents han sigut el tret diferencial que ha permès a l'ensenyament (i no a altres sectors igualment necessitats com sanitat o el sector social) marcar un punt d'inflexió i començar a recuperar part del terreny perdut. Però si hem estat contra la signatura de l'acord amb el Govern de JXS, a la primera de canvi i a corre-cuita, i també contra la desconvocatòria de la vaga del 9F (encara que arribés tard), ha estat perquè considerem que no només calia avançar més en alguns temes, sinó que en d’ altres, mínims de la plataforma reivindicativa com les ràtios, la massificació a secundària o els tancaments, no s'ha fet ni un sol pas.

No neguem que la vaga del 9 de març arriba amb menys temps de preparació que la que vam convocar durant l'aprovació dels pressupostos a Catalunya, però no podem obviar que és una oportunitat de mobilitzar-nos a nivell estatal i també de donar continuïtat a la lluita per a assolir aquelles reivindicacions urgents i encara no ateses de la plataforma. A més, és molt possible que el 9 de març encara no s’hagin aprovat oficialment els pressupostos a Catalunya, que tornaran a ser neoliberals i continuistes.

La VAGA del 9 de Març serà unitària a tot l'estat, i a Catalunya, tindrà sentit si també és unitària i si s’afegeixen les reivindicacions pendents de la Plataforma i l'aturada de la LEC.

És per això que la CGT s'adreça a tots els sectors representats al MUCE per tal de:

1.- Sumar-nos a la vaga de manera unitària també a Catalunya.

2.- Concretar la plataforma amb els següents punts:
● Derogació de la LOMCE.
● Aturar el desplegament de la LEC (decret de plantilles, i processos d'avaluació).
● Aturar les retallades del govern central.
● Compromís de baixada de ràtios: a infantil i primària 20, a secundària 25 i a batxillerat 30.
● Cap tancament de P3 a la pública, plans per resoldre la massificació i la precarietat de la secundària.
● Reducció de l'horari lectiu a 18 hores a secundària i 23 a primària.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

arton4777.jpg