CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El CAACB aconsegueix una pujada salarial del 40% després de 59 dies de vaga indefinida

Dimecres, 24 gener, 2024

Les treballadores del Centre d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) obtenen una victòria sindical contundent. Després de 59 dies de vaga indefinida han assolit una important millora de les condicions de treball, amb una pujada salarial del 40% i el compromís ferm de millorar la salut laboral i la prevenció de riscos al centre de treball.

Per Raúl Martín Escobar, membre del comitè de vaga, aquesta victòria és “una llum després de molts anys de gran precarietat”. Una desena de treballadores estan afectades per aquesta subcontractació municipal. Fins ara es trobaven amb retribucions properes al salari mínim i uns riscos per a la salut molt greus, havent-se produït atacs per part d’alguns animals amb greus conseqüències per a la integritat de les treballadores.

“Hem signat un primer acord en què es milloren les condicions salarials en un 40%, es redueix lleugerament la jornada i es comptaran en el calendari laboral de manera correcta els festius especials”, explica Martín. A partir d’aquí la plantilla “seguirà de prop” que l’empresa compleixi la resta de compromisos que ha adquirit a curt termini: proporcionar el material de seguretat adequat, revisar els riscos per a la salut laborals de les instal·lacions i incrementar el nombre de passejadors, entre d’altres.

L’Ajuntament de Barcelona, titular del servei i “mà a l’ombra durant totes les negociacions, ja que l’empresa havia entrat a la concessió pocs dies abans d’iniciar-se la vaga”, ha accedit a una millora de les condicions després de 59 dies de vaga indefinida. Respectant els serveis mínims establerts, les treballadores han mostrat a la societat catalana les deficients condicions en què es trobaven plantilla i animals.

Martín valora que “la caixa de resistència ha jugat un paper clau a l’hora de garantir-nos una seguretat a les treballadores en vaga i les seves famílies”. De cara a l’empresa el missatge ha estat directe: “estem preparats, recolzats i amb múscul per continuar endavant”.

Per al secretari general de la CGT al Barcelonès Nord, Daniel Mulero, es posa de manifest que “lluita i conflicte doten de força als treballadors i treballadores”. Mulero remarca que “totes les decisions s’han pres en assemblea de treballadors i la CGT ha posat a disposició la caixa de resistència, solidaritat i suport mutu durant la lluita”. Aquesta victòria ja ha generat un efecte crida i noves persones s’han afiliat a la CGT, “fent extensiu el conflicte fora de les parets del centre”.