CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Camp de Tarragona se suma a les mobilitzacions per reclamar una “democràcia real”

Divendres, 20 maig, 2011

Les mobilitzacions ciutadanes convocades a través de les xarxes socials sota el lema 'Democràcia real, ja!' i que s'estan duent a terme a una seixantena de ciutats d'arreu de l'Estat i d'Europa han arribat aquest dimecres a Tarragona. Unes dues centes persones es van concentrar el dimecres 18 de maig a la plaça de la Font per mostrar el seu rebuig al sistema polític actual. "Volem un canvi", ha manifestat Ferran Reyes, un dels joves concentrats, que considera que els polítics "no compten amb l'opinió ciutadana" i reclama "més transparència, més participació ciutadana i que es respectin els Drets Humans". La intenció dels manifestants és convocar més actes en els pròxims dies. A Tarragona, els ciutadans ja es van anar acostant a la plaça de la Font, davant el consistori, a partir del dimarts, arrel de les càrregues i detencions del diumenge a Madrid, on han convocat diverses assembles. A Reus també es van començar ha organitzar actes de protesta, i encara que només van aconseguir mobilitzar una vintena de persones dimecres a la plaça del Mercadal.

Dijous al vespre, a Tarragona es van tornar a trobar unes 250 persones, i unes 50 persones van passar la nit a la plaça de la Font i divendres, segons ha explicat l'organització, s'hi sumaran més persones. La nit ha sigut tranquil·la a Tarragona. A Reus un centenar de persones es van concentrar a la plaça Mercadal i es va fer una assemblea per donar continuïtat a la mobilització.

Divendres, durant el dia, seguiran a Tarragona els actes de protestes i al vespre, a les 20h, es repetirà l'assemblea, i a les 21h cassolada. A la mateixa hora, a Reus, també hi ha prevista una concentració, les vuit del vespre, a la plaça Mercadal, i cassolada a les 21 h. Per al dissabte, a Reus es fa una crida a concentrar-se al Mercadal des de les 18 h. i intentar passar la nit a la plaça. Es pot seguir l'activitat de Reus a través del seu facebook Democracia Real Ja (Reus) www.facebook.com/home.php?sk=group_218266271536787&ap=1

A Torredembarra han perdut la por, i per divendres a les 19h, s'ha convocat concentració, assemblea oberta, i acampada a la plaça de la Vila.

Durant la concentració de Tarragona, els participants s'han començat a posar d'acord per tal d'organitzar nous actes de protesta que tindran lloc en els pròxims dies. De moment, els participants han convocat una assemblea que se celebrarà el pròxim divendres al vespre, i han obert una interfície per informar i coordinar les accions futures: http://acampadatgn.piratenpad.de/llistapads , també podeu visitar l'etiqueta de l'acampada al twiter (#acampadatgn), o la nova etiqueta al twitter ha començat circular: #catalanrevolution. També han creat un bloc informatiu de l'acampadatgn: http://acampadatgn.wordpress.com/

A les assemblees organitzades espontàniament s'estableixen els objectius, s'expliquen anècdotes o es debat quin camí cal seguir d'ara endavant. Un dels temes que centren les intervencions dels assistents és el vot el proper diumenge 22 de maig. N'hi ha que creuen indispensable anar a votar però fan vot protesta contra aquells partits majoritaris que dominen el mapa polític, i n'hi ha que demanen plantejar una alternativa sense delegació de poder. De moment, l'assemblea (que de moment ha agafat el nom d'#acampadatgn) seguirà actuant autònomament. Cada dia hi haurà gent a la plaça per ser constantment presents al carrer, i es convoca massivament a partir de les vuit del vespre per tal de poder debatre tots els punts. El brot d'una revolució, la revolució dels que decideixen moure's.

>>> Notícia extreta de Pobleviu i complementada per CGT Reus

>>> La info es va actualitzant a: www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1779

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció