CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Camp també protesta contra la cimera de ministres de la UE

Dimecres, 27 gener, 2010

jpg_17829_6_27_01_2010_Tarragona_8.jpg

Aquest matí del 27 de gener, en repulsa de les cimeres de Ministres de Treball i de la Unió pel Mediterrani que es realitzarà a Barcelona del 27 al 30 de gener, ha tingut lloc a Tarragona una concentració, convocada per diversos col·lectius i organitzacions socials i sindicals. La manifestació ha reunit unes 120 persones a l’estàtua dels despullats que desprès de la lectura del manifest unitari, s’han desplaçat cap a l’oficina de treball (SOC) per continuar amb l’activitat informativa i de difusió.

Per altra banda, avui a la tarda a Reus els col·lectius de l'Esquerra Independentista de Reus, conjuntament, amb els sindicats CGT i CoBas, han fet una roda de premsa davant les obres del nou Hospital Sant Joan, per denunciar la situació d'explotació laboral que estan patint les treballadores de la construcció. La majoria de treballadores estan fent jornades laborals de 12 a 13 hores, de dilluns a dissabte, el que significa que l'Ajuntament s'estalviarà 150 treballadores i uns 6 milions d'euros, mentre l'atur no para de créixer a la ciutat.

Més de 100 persones a la concentració de Tarragona contra l'Europa de l'atur i la precarietat

A Tarragona, la concentració s’ha iniciat a la cèntrica estàtua dels despullats, on el grup de teatre Kabuki ha realitzat una representació sobre l’explotació laboral; alhora també s’han repartit pamflets informatius sobre la política laboral que desenvolupa la Unió Europea, acompanyats de propostes de millora de les condicions de feina fetes pels diferents col·lectius de la ciutat.

Durant l’acte s’han cridat consignes per denunciar la greu situació que pateix la població i contra les possibles retallades socials i laborals que es poden acordar en aquesta cimera de Barcelona, on les polítiques neoliberals no estan fent més que aguditzar-se. Les reivindicacions dels convocants són, entre altres, la reducció dels horaris laborals i el salari mínim de 1.200€, serveis públics i de qualitat que generin llocs de treball, treball estable i sense precarietat, manteniment i millora del sistema públic de pensions, i que cap persona visqui en situació d'il·legalitat i sigui expulsada al seu país d'origen.

Després de la lectura del manifest, s’han penjat diversos paperògrafs a l’edifici de la Seguretat Social, denunciant la situació, d’entre d’altres, el sistema públic de pensions. Acte seguit s’ha llençat una traca per iniciar una marxa cap a l’oficina de treball (SOC) on s’ha continuat amb l’activitat informativa i de difusió. Allà, els manifestants han animat a les treballadores que es trobaven a la cua a l’autoorganització obrera i s’han repartit a l’interior de les oficiones diversos fulls informatius.

Totes aquestes accions estan emmarcades en la setmana de lluita que de les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista i els diferents moviments socials i sindicals d’arreu dels Països Catalans, han convocat en motiu de la reunió de ministres de treball de la U.E . La jornada a Tarragona ha estat convocada per Cau de llunes (AFRT), Confederació General del Treball (CGT), Comissions de Base (Co.Bas), Plataforma d'Aturats de Bonavista, Assemblea de Joves La Guspira, Endavant (OSAN), Plataforma del Metall, Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Sindicat d’Ensenyament (USTEC).

Les empreses, amb la col·laboració de l'Ajuntament, suprimeixen 150 llocs de treball i s'estalvien més de 6 milions d'euros en les obres del nou hospital de Reus

Avui a la tarda, els col·lectius de l'Esquerra Independentista de Reus, conjuntament amb el sindicat CGT i CoBas, han fet una roda de premsa per denunciar la situació d'explotació laboral que estan patint les treballadores de les obres del nou Hospital Sant Joan de Reus.

En aquesta, s'ha fet pública la denúncia que el sindicat CoBas ha presentat a la Inspecció de Treball de Tarragona, en que explica que les persones que treballen en aquestes obres, realitzen jornades de treball de 12 a 13 hores i, que treballen de dilluns a dissabte. Aquestes dades representen -segons José Estrada de CoBas-, que l'Ajuntament estigui suprimint 150 llocs de treball, en un dels sectors més afectats per la crisi. De fet, aquesta mateixa setmana s'han acomiadat més de 50 persones d'una important constructora de la ciutat. En aquest sentit, Joan Rosich de la CGT, ha insistit en la necessitat de reduir les jornades laborals per resoldre la situació d'atur.

També, han denunciat que la UTE, formada per Dragados i Abentia, està pagant uns salaris per sota del que estableix el conveni i, a més, està defraudant a Hisenda i a la Seguretat Social. Amb aquestes condicions, els promotors s'estan estalviant més de 6 milions d'euros amb nòmines, quotes de la Seguretat Social... Per aquest motiu, David Vidal de la CUP, ha denunciat la política d'hipocresia que està realitzant el govern municipal de la ciutat, en que "per una banda parla que s'estan esforçant per resoldre la situació de crisi, però com passa amb l'Hospital o molts altres exemples, estan legitimant la política neoliberal d'externalització de serveis i flexibilització i enduriment de les condicions laborals".

Vidal, també ha explicat, que aquest divendres la CUP presentarà una pregunta per al proper Ple Municipal, en que es demanarà a l'Ajuntament si està al corrent de la situació laboral que es viu a les obres del nou hospital, així com, quines mesures pensa prendre per resoldre aquesta situació i evitar que es produeixi un cas com aquest en el futur.

>>> Notícia extreta de Pobleviu:

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1423

>>> La roda de premsa als mitjans informatius:

Els sindicats denuncien "explotació laboral" a les obres de l'Hospital de Reus
www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=5675

Denuncien «precarietat» laboral a les obres del nou hospital de Reus
www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/129940-denuncien-lprecarietatr-laboral-a-les-obres-del-nou-hospital-de-reus.html

Denuncien explotació laboral a les obres del nou Hospital
www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=11352