CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El cànon digital espanyol és il·legal, segons el Tribunal de Justícia de la UE

Dimecres, 12 maig, 2010

L'organisme afirma que no és compatible amb la normativa comunitària i destaca la seva il·legalitat per imposar-se a tots els equips malgrat que aquests no es vagin a usar per a fer còpies...

El Cànon, il·legal segons la UE

El cànon digital no conta amb l'aprovació de Luxemburg. L'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Verica Trstenjak, ha emès un dictamen que posa de manifest la il·legalitat de cobrar de forma indiscriminada una taxa a tots els equips quan aquests pot ser que no s'usin per a fer còpies privades.

L'escrit qualifica de "no compatible" la normativa nacional amb la comunitària per aquesta raó i insta que el cànon sigui "reajustat". Segons el TUE, només hauria d'aplicar-se en dispositius destinats a les còpies i no es pot cobrar a empreses i professionals que usin aquests per a altres fins.

A més, segons Trstenjak, "ha d'existir una relació suficientment estreny entre l'ús del dret i la corresponent compensació econòmica per còpia privada", informa EuropaPress.

El Tribunal ha emès les seves conclusions (no vinculants) després del litigi de la SGAE amb l'empresa Padawan, venedora de consumibles i reproductors MP3, a qui l'entitat d'autors li reclamava el pagament d'una quantitat total pels seus dispositius d'emmagatzematge venuts entre 2002 i 2004, quan el cànon ni tan sols existia. El cas va passar de l'Audiència Provincial de Barcelona al Tribunal de Justícia, qui va consultar a aquest últim per a prendre una decisió.

I ara què?

Què farà ara el govern espanyol?, Acatarà les resolucions del Tribunal i acabarà amb el Cànon, o seguirà amb la normativa vigent sabent que és il·legal, ja que, entre altres coses, atempta contra la presumpció d'innocència de les persones que compren aquests aparells tecnològics?

En definitiva, què farà ara el govern?, retornarà la normativa espanyola a la legalitat, o seguirà instaurat en la il·legalitat més impune pel simple fet d'haver de retornar els favors polítics a tots aquests paniaguados de la cella que li van donar la seva recolzo en les passades eleccions en canvi d'aquest plat de llentilles?

Els de la cella i la "democràcia"

El millor de tot, és que aquests mateixos "paniaguados" que es beneficien directament de la il·legalitat que suposa imposar un canon a tots els consumidors de determinats productes tecnològics, aquests, per tant, lladres refinats que guanyen diners a costa d'una llei manifestament il·legal i que va en contra dels drets més elementals del consumidor, després es dediquen a demanar "democràcia" per a Cuba.... Clar, a Cuba és obvi que ni ells ni altres de semblant calibre poden robar al seu antull als ciutadans.

Aquesta és la democràcia que ells volen, la democràcia on el govern els faci lleis ad hoc perquè puguin explotar al consumidor i omplir-se les butxaques al gust. Així, doncs, se signen tots els manifestos que facin falta: contra Cuba i contra qui faci falta, o no

>>> Article extret de Kaosenlared