CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El claustre de la UAB aprova mocions que afecten a tota la comunitat universitària

Diumenge, 7 abril, 2013

Companya, company,

El passat 21 de març estava convocat un Claustre ordinari, que va continuar el dia 22, el desenvolupament del qual es va perllongar per més de 15 hores. Atès que l’Equip de Govern solament ha enviat als membres del Claustre la relació d’acords allà presos, malgrat que molts d’ells afecten a tota la comunitat universitària, volem fer-te avinent del següent:

Tot i les resistències de determinats sectors, es van aprovar una sèrie de mocions presentades a instàncies de diferents col·lectius i persones. D’entre aquestes, les tres primeres que trobareu en l’enllaç, ho van ser-ho a iniciativa nostra:

i) Jornada laboral del professorat associat, vinculada a la requisitòria d’Inspecció de Treball relativa a determinades irregularitats denunciades. Més informació aquí: http://cgtuab.wordpress.com/2013/02/25/resolucio-dinspeccio-de-treball-davant-de-la-situacio-dels-associats-reclamacio-de-diners/ i aquí.

La moció va ser aprovada amb 89 vots a favor, 19 en contra i 10 abstencions.

ii) Informacions econòmiques relatives a la Universitat i a les Fundacions de l’Esfera UAB,per tal de conèixer amb exactitud la seva situació pressupostària i patrimonial i donar resposta a d’altres fets. Més informació aquí: http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/03/denuncien_posibles_corruptel_les_en_dos_organismes_depenents_de_la_universitat_autonoma_34270.php

La moció va ser aprovada amb 95 vots a favor, 17 en contra i 6 abstencions.

iii) Modificació del Reglament del Claustre, per tal d’aprofundir el nivell de democràcia interna i el grau de representativitat de les persones, canviant els pesos dels vots ponderats a l’elecció de Rector/ra dels diferents sectors.

La moció va ser aprovada amb 71 vots a favor, 42 en contra i 5 abstencions.

Amb el nou sistema de ponderacions aprovada, l’actual Rector no solament hauria perdut en termes de vots de persones (el van votar solament 2544 persones front els 5892 votants de la candidatura de la Nova UAB ) sinó també en termes de vots ponderats (amb la moció aprovada tindria menys del 50% del vot ponderat i hauria perdut les eleccions).

SECCIÓ SINDICAL CGT UAB

Més informació:

CGT - UAB

http://cgtuab.wordpress.com

TWITTER @CGT_UAB