CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El col·lapse a Urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona incrementa les queixes d’usuaris i plantilla

Dimecres, 18 gener, 2017

La secció sindical CGT de l’hospital Joan XXIII ha denunciat mitjançant un comunicat «l’actitud irresponsable de la direcció del centre, que amb la seva gestió, executa el progressiu i constant desmantellament d’aquest hospital i que en les últimes setmanes, davant de l’augment de la activitat on s’ha aguditzat la problemàtica de la gestió, la resposta ha estat quasi bé nul·la». I és que segons e sindicat el passat dia 1 de gener hi va haver «col·lapse» a urgències, una situació «que s’hagués pogut evitar si de cara al cap de setmana haguessin deixat tots els llits oberts, preveient l’augment de pacients degut als casos de grip».

Tot i això, reconeixen que posteriorment sí que es van obrir tots els llits, així com també es va incrementar el personal. Una reacció que troben insuficient ja que «la CGT de Joan XXIII porta temps reclamant l’augment de ràtios de personal a urgències i no en cas extraordinari, que també hi hauria de ser, sinó en situació normal», asseguren. En total han recollit 4.132 signatures perquè s'ampliï el personal a Urgències ja que consideren que tot i l'increment d'activitat s'han perdut llocs de treball, cosa que, diuen, genera «sobrecàrregues de treball» així com més precarització laboral «per la inseguretat de mantenir el seu lloc de treball, l'augment del malestar i l'estrès per la dificultat d'atendre pacients de múltiples especialitats ingressats fora de les plantes d'hospitalització adients».

En aquest sentit apunten que «s’està posant en risc la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients» i a tall d’exemple diuen que la setmana passada, al torn de nit, a la planta de medicina interna, van comptar amb una auxiliar d’infermeria menys. Per això proposen que s’hauria d’augmentar el torn de nit de manera normal: una infermera a Traumatologia (5a planta), una infermera a Medicina Interna (6a planta) i un zelador a quiròfan i parts. A més, quan la situació es vegi agreujada, creuen que «és necessari reforçar totes les plantes d’hospitalització, especialment els caps de setmana i el torn de nit».

A banda, denuncien que les extraccions de sang ordinàries s'estan assumint des de les infermeres d'hospitalització, i que per aquesta «sobrecàrrega» s'han hagut d'escurçar els terminis per donar la medicació i, per tant, no es respecten les hores nocturnes de descans dels pacients. Les ràtios també s'incrementen a radiologia, on només hi ha dos tècnics al torn de nit, i quan hi ha baixes de personal. Altres situacions que volen traslladar a l'opinió pública és que es treuen infermeres de l'UCI i l'UCIM per dedicar-les a tasca burocràtica, i que la precarietat dels contractes i la poca antel·lació a l'hora de lliurar els horaris als treballadors els dificulta la conciliació familiar.

* Notícia extreta de delCamp.cat
http://delcamp.cat/tarragonadiari/noticia/11770/el-collapse-a-urgencies-de-joan-xxiii-incrementa-les-queixes-dusuaris-i-plantilla