CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Col·legi d’Advocats de Barcelona exigeix l’alliberament immediat de la sindicalista empresonada de la CGT

Dissabte, 12 maig, 2012

La Comissió de Defensa de l’entitat considera que la presó provisional que se li ha aplicat a Laura Gómez vulnera la pressumpció d’innocència i denuncia la voluntat d’implementar “mecanismes de repressió, vulnerador de drets reconeguts”. Sindicats de tot l’estat també en demanen l’excarceració.

La campanya de suport a Laura Gómez, secretària d’organització de la CGT-Barcelona, no deixa de créixer. La sindicalista va ser detinguda el proppassat 24 d’abril quan sortia de casa seva per anar a treballar i l’endemà la jutjgessa Rosa Maria Agulló, titular del jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona, en va decretar l’ingrés a presó provisional. Des d’aleshores, Gómez, de 46 anys, s’està a Wad-Ras, la presó de dones de Barcelona. La Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona ha conclòs que la presó provisional “vulnera la pressumpció d’innocència” de la sindicalista.

En un comunicat, la Comissió denuncia que, tal com ja va passar amb els tres estudiants empresonats arran també de la vaga general del 29-M, s’utilitza el recurs de la presó provisional per finalitats que van “més enllà de la que li atorga la llei”, convertint-la en una eina “de càstig i d’escarni” i de “quasi condemna sense judici”. “La presó resulta innecessària i desproporcionada atès que en les pròpies actuacions consta la falta d’antecedents penals de la imputada i, en canvi, que té família, feina i arrelament continuat al país”, apunta el text del Col·legi d’Advocats. Gómez està imputada dels suposats delictes d’incendi, desordres públics, coaccions i d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques per la seva suposada participació en una performance devant la Borsa de Barcelona durant la vaga general, que va consistir en una crema simbòlica d’una caixa de cartró.

“És especialment preocupant la voluntat d’implementar mecanismes de repressió, vulneradors de drets reconeguts per les lleis, com a instruments d’actuació normalitzada”, afegeix el text de la Comissió de Defensa, que denuncia que la “política repressiva contamina el funcionament de la justícia” i conclou reclamant l’alliberament immediat de Laura Gómez. La mateixa demanda ha estat subscrita en un comunicat emès per sindicats de tot l’Estat espanyol en què se subratlla que l’empresonament respon únicament a la voluntat de perseguir “qualsevol dissidència política, social o sindical”.

* Notícia publicada al web del setmanari El Triangle http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/05/el_col_legi_d_advocats_exigeix_l_alliberament_immediat_de_la_sindicalista_empresonada_de_29949.php