CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè de Copo Fehrer afirma que la futura negociació no serà fàcil

Dilluns, 12 març, 2007

Els treballadors de l’empresa Copo Fehrer es van concentrar ahir a Barcelona, davant la Inspecció de Treball, a costat dels empleats de la planta SAS d’Abrera. En ambdues empreses enfronten el tancament després que Seat hagi retirar la producció a les dues factories per buscar proveïdors més barats.


El comitè d’empresa de la fàbrica vilanovina haurà de presentar abans de dimarts les al·legacions a l’expedient que ha presentat la direcció. L’advocada dels treballadors es va entrevistar, ahir, al Jutjat de Mercantil amb el jutge que instruirà el cas. El magistrat veu complicada la continuïtat de la fàbrica vilanovina pels deutes acumulats. Tres delegats dels treballadors, Núria Bas, Maria Mora i Rubén Sánchez, van ser també a la reunió per rebre l’expedient. La seva advocada haurà d’estudiar la comptabilitat de l’empresa i presentar les al·legacions abans de dimarts que ve.

Segons ha explicat a Ràdio Nova un dels delegats dels treballadors, Rubén Sánchez, els empleats s’han sentit enganyats per la direcció de l’empresa. Afirmen que des del novembre fins ara no han fet una bona gestió per evitar el tancament de la fàbrica i sobretot remarquen que el tancament es deu a una estratègia de Copo Fehrer i Seat per deslocalitzar la producció. Per tot plegat assegura que la futura negociació entre ambdues parts, comitè i direcció, no serà fàcil.

Sánchez afirma que també s’han sentit decebuts pels sindicats majoritaris. Explica que els anteriors delegats sindicals del comitè, tant de Comissions Obreres com de la UGT no van fer prou pels treballadors i actualment només confien en la CGT.

Els treballadors no descarten fer algun tipus de mobilització en els propers dies. Mentrestant continuen fent guàrdies a la fàbrica, dia i nit, tal i com els ha recomanat la seva lletrada i els administradors concursals, perquè ningú pugui treure res del centre de treball.