CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Comitè de ESSA Palau desconeix les últimes afirmacions de la premsa respecte a un ERO de 95 treballadors/es

Dilluns, 7 febrer, 2011

A causa de les diverses informacions aparegudes en els mitjans de comunicació aquesta última setmana, el Comitè de ESSA Palau es veu obligat a manifestar la seva postura, després de la intranquilitat que aquestes informacions han generat en la plantilla.

La plantilla de ESSA Palau, que actualment compta amb 456 empleats, ve suportant expedients de suspensió des d'octubre de 2008 per a solucionar la situació de crisi del sector. Actualment estem immersos en un expedient de suspensió de contractes de 22 dies durant 12 mesos, però havíem arribat a suspensions de 180 dies en 9 mesos, a través de 4 expedients més.

Amb aquestes dades volem indicar que la plantilla de ESSA Palau ha realitzat grans esforços per la viabilitat de la Companyia. Cap apuntar que des que van començar les suspensions de contractes, en el camí s'han quedat 120 companys que han cessat de l'empresa, sempre per la via voluntària.

Aquest Comitè és aliè a les informacions aparegudes en els diferents mitjans de comunicació, respecte a la venda de part de l'accionariat al grup Gestamp, a pesar que coneixíem els contactes que s'estaven realitzant amb diverses multinacionals. Aquestes últimes notícies, fins i tot amb possibilitat d'acomiadaments, no han estat notificades per la via formal a aquest comitè, i en tot cas el conflicte obert actualment amb la Direcció, amb concentracions en la porta de fàbrica, de 13 a 15 hores, ve donat per l'incompliment dels acords salarials als que havíem arribat en els últims mesos, ja que els treballadors estem en congelació salarial des de gener de 2008.

Si es confirma, que la Direcció de l'empresa pretén extingir 95 contractes, els treballadors de ESSA Palau donaran la resposta adequada davant tal agressió, com ja va succeir al juliol del 2009, quan l'empresa va presentar un expedient d'extinció de 223 contractes, el que va dur a una massiva mobilització de la plantilla i a una vaga indefinida que va obligar a la direcció a la retirada d'aquest expedient. La plantilla de ESSA Palau està amatent a defensar els seus llocs de treball fins a les últimes conseqüències.

Secció Sindical CGT Essa Palau