CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè de Prysmian denuncia l’execució encoberta de l’ERO que Treball va denegar a la direcció

Dimarts, 2 juny, 2009

02/06/09 EL PUNT - Vilanova i la Geltrú - LAURA MARÍN

Els treballadors de Prysmian han passat el cap de setmana a les portes de la fàbrica a Vilanova i la Geltrú i mantindran la seva mobilització fins que s'anul·lin la vintena d'acomiadaments que va haver-hi divendres i que van comportar l'inici d'una vaga indefinida de la plantilla. Fins avui, el comitè no podrà reunir-se amb la Inspecció de Treball per denunciar l'execució encoberta de l'ERO, però ja han començat els tràmits judicials per buscar la nul·litat de les extincions de contracte de 19 treballadors.


La ràbia de divendres s'ha transformat en cansament en la plantilla de l'antiga Pirelli, perquè fa quatre dies que fan vaga fent torns (dia i nit) per evitar que la direcció de la fàbrica accedeixi a les instal·lacions. És una mesura de protesta contra els 19 acomiadaments que es van anunciar de sorpresa divendres passat i que el comitè sospita que formen part d'una execució encoberta de l'expedient d'extinció de contractes que la Inspecció de Treball va denegar a l'empresa la setmana passada. El president del comitè, Cristòfol Ràfols, ha explicat que els 19 treballadors ja figuraven a la llista de 22 que es va presentar en l'ERO: «No segueixen un criteri únic, al·leguen motius objectius i entre els acomiadats hi ha treballadors de tots els sectors de la fàbrica, de diferents categories i edats i amb antiguitats d'entre 7 i 15 anys.» Per això, els treballadors no es creuen que els motius econòmics estiguin al darrere dels acomiadaments, ja que en aquest cas creuen que haurien fet fora els més joves, que fa menys temps que són a l'empresa, i ho haurien fet amb temps per evitar les indemnitzacions. Ràfols també hi afegeix que la majoria dels afectats per les rescissions de contractes són treballadors afiliats als sindicats i que havien format part de les candidatures en les últimes eleccions al comitè.

Per això, el comitè i cada secció sindical ja han començat a fer els tràmits per sol·licitar la nul·litat dels acomiadaments, malgrat que fins avui (ja que ahir era festiu a Barcelona) no podran denunciar la situació a la Inspecció de Treball, la mateixa administració que fa una setmana va desautoritzar l'ERO que Prysmian havia presentat per acomiadar 47 treballadors. En aquest sentit, des del comitè temen que la direcció intenti dur a terme la trentena de prejubilacions que es van pactar inicialment durant les negociacions per l'ERO, però que van quedar anul·lades en el moment que Treball el va denegar. Tot i així, el president del comitè creu que, en aquesta situació, els treballadors en edat de prejubilació no acceptarien les condicions que es van pactar inicialment i, en el cas de voler plegar, no renunciaran a les indemnitzacions de 45 dies per any treballat que Prysmian no va voler concedir durant les negociacions.

El comitè de Vilanova i la Geltrú ha fet arribat aquest cap de setmana una carta a la direcció general de Prysmian Europa, a Itàlia, en què qualifica com a «incompetent» la direcció local: «La situació és greu i el comitè i els treballadors tenim dubtes seriosos de si el camí final porta cap al tancament de l'empresa amb la dinàmica de l'actual direcció que, en lloc de dedicar-se a innovar, millorar la qualitat del producte i treballar el mercat per ampliar comandes, es dedica a desestabilitzar la plantilla», sostenen en el comunicat a la direcció.


>>>>> Adjuntem a continuació comunicat del Comitè d'Empresa de Prysmian.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció