CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Comitè d’Empresa d’AENA – Aeroport de Reus crida a la mobilització contra la modificació dels horaris i l’eliminació d’un dels torns

Dimecres, 27 març, 2013

El dissabte 23 de març es va tancar el període de negociacions entre AENA - Aeroport de Reus i el Comitè d'Empresa (format per UGT, CGT i CCOO) sense que l'empresa s'avingués a fer marxa enrere en la seva proposta de modificació dels horaris i eliminar un dels torns. L'empresa va desestimar les diferents propostes presentades pels sindicats i aplicarà el nou horari i la reorganització de la plantilla a partir del 5 d'abril.

El Comitè ha convocat assemblea de treballadors i treballadores el 2 d'abril a les 9.30h per tal de debatre i acordar mobilitzacions i accions reivindicatives i convoca concentracions a les terminals el mateix dia un cop acabada l'assemblea i els dies següents entre les 10 i les 10.30h. Per la seva part, les tres seccions sindicals presents a AENA de l'aeroport de Reus estudien presentar conflicte col·lectiu.

Comunicat de premsa Comitè d'Empresa AENA - Aeroport de Reus

Retallada de l'horari operatiu:

* El dia 8 d'octubre de 2012 l'empresa va retallar l'horari operatiu de l'Aeroport de Reus, 2 hores a l'estiu i 4 a l'hivern. La modificació de l'horari suposarà que les companyies aèries tinguin més dificultats per programar vols i operar a l'aeroport.

* El dia 8 de març de 2013 la Direcció del centre va presentar una proposta de modificació de l'horari laboral per adaptar-lo a la modificació de l'horari operatiu de l'octubre de 2012. La proposta de l'empresa preveu eliminar un torn de treballadors, passant de 5 torns de treball a 4, passant aquests treballadors del torn suprimit a altres torns, donant-se duplicitats de funcions en el col·lectius.

* La part social va presentar fins a 4 propostes alternatives a la presentada per la Direcció del centre, propostes que mantenien els 5 torns de treball però retallant l'horari en 2 hores tot l'any, permetent que l'aeroport tingués la flexibilitat necessària per adaptar-se a les demandes de les companyies. Totes les propostes de la part social vans er rebutjades per l'empresa evitant cap tipus de negociació.

* Els treballadors del grup AENA de l'Aeroport de Reus veuen clarament que el que persegueix l'empresa és, ni més ni menys, crear una situació d'excedents de plantilla i en un futur no molt llunyà, reajustar la mateixa amb més que possibles acomiadaments. Aquest reajustament es fa sense l'acord entre l'empresa i la coordinadora sindical estatal, ni les garanties d'altres acords com els que han tingut els treballadors del grup III.

* En l'assemblea de treballadors del 21 de març de 2013 es va rebutjar per unanimitat la proposta de l'empresa. Avui, a 25 de març de 2013, el comitè de centre i les seccions sindicals acordem tot un seguit de mobilitzacions i actes reivindicatius que es decidiran en assemblea de treballadors i treballadores el proper 2 d'abril de 2013, a l'espera d'altres mesures.

Comitè d'empresa AENA - Aeroport de Reus

25 de març de 2013.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció