CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Comitè d’Empresa d’AENA – Aeroport de Reus crida a la mobilització contra la modificació dels horaris i l’eliminació d’un dels torns

Dimecres, 27 març, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El dissabte 23 de març es va tancar el període de negociacions entre AENA - Aeroport de Reus i el Comitè d'Empresa (format per UGT, CGT i CCOO) sense que l'empresa s'avingués a fer marxa enrere en la seva proposta de modificació dels horaris i eliminar un dels torns. L'empresa va desestimar les diferents propostes presentades pels sindicats i aplicarà el nou horari i la reorganització de la plantilla a partir del 5 d'abril.

El Comitè ha convocat assemblea de treballadors i treballadores el 2 d'abril a les 9.30h per tal de debatre i acordar mobilitzacions i accions reivindicatives i convoca concentracions a les terminals el mateix dia un cop acabada l'assemblea i els dies següents entre les 10 i les 10.30h. Per la seva part, les tres seccions sindicals presents a AENA de l'aeroport de Reus estudien presentar conflicte col·lectiu.

Comunicat de premsa Comitè d'Empresa AENA - Aeroport de Reus

Retallada de l'horari operatiu:

* El dia 8 d'octubre de 2012 l'empresa va retallar l'horari operatiu de l'Aeroport de Reus, 2 hores a l'estiu i 4 a l'hivern. La modificació de l'horari suposarà que les companyies aèries tinguin més dificultats per programar vols i operar a l'aeroport.

* El dia 8 de març de 2013 la Direcció del centre va presentar una proposta de modificació de l'horari laboral per adaptar-lo a la modificació de l'horari operatiu de l'octubre de 2012. La proposta de l'empresa preveu eliminar un torn de treballadors, passant de 5 torns de treball a 4, passant aquests treballadors del torn suprimit a altres torns, donant-se duplicitats de funcions en el col·lectius.

* La part social va presentar fins a 4 propostes alternatives a la presentada per la Direcció del centre, propostes que mantenien els 5 torns de treball però retallant l'horari en 2 hores tot l'any, permetent que l'aeroport tingués la flexibilitat necessària per adaptar-se a les demandes de les companyies. Totes les propostes de la part social vans er rebutjades per l'empresa evitant cap tipus de negociació.

* Els treballadors del grup AENA de l'Aeroport de Reus veuen clarament que el que persegueix l'empresa és, ni més ni menys, crear una situació d'excedents de plantilla i en un futur no molt llunyà, reajustar la mateixa amb més que possibles acomiadaments. Aquest reajustament es fa sense l'acord entre l'empresa i la coordinadora sindical estatal, ni les garanties d'altres acords com els que han tingut els treballadors del grup III.

* En l'assemblea de treballadors del 21 de març de 2013 es va rebutjar per unanimitat la proposta de l'empresa. Avui, a 25 de març de 2013, el comitè de centre i les seccions sindicals acordem tot un seguit de mobilitzacions i actes reivindicatius que es decidiran en assemblea de treballadors i treballadores el proper 2 d'abril de 2013, a l'espera d'altres mesures.

Comitè d'empresa AENA - Aeroport de Reus

25 de març de 2013.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció