CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Comitè d’Empresa de ESSA Palau contra el nou expedient de regulació de jornada

Dilluns, 4 gener, 2010

Des del Comitè d'Empresa de ESSA Palau SAU, empresa situada a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) volem manifestar el nostre total rebuig a l'última agressió que hem rebut els treballadors per part de la nefasta Direcció que gestiona el nostre esdevenir.

La Direcció d'ESSA Palau ha presentat davant el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya un nou expedient de regulació de reducció de jornada per a 170 treballadors, durant 18 mesos, mesura que únicament pretén asfixiar econòmicament als treballadors perquè es vegin obligats a abandonar l'empresa.

Cal reflectir que fa menys d'un mes que s'ha pactat un expedient de regulació de suspensió de contractes amb durada del 01/12/09 al 30/09/10 i afectació de 120 dies per a la totalitat de la plantilla, formada per més de 500 treballadors.

L'ambició d'aquesta Direcció no té límit, no només s'estan lucrant en aquests temps de crisis repartint-se Bonus milionaris, sinó que tampoc es veuen afectats pels diversos expedients de regulació que estem patint la resta de treballadors amb enormes pèrdues econòmiques i consumint la nostra prestació per atur.

Des del Comitè d'empresa no estem disposats a permetre aquestes agressions per part d'uns directius sense ètica, ni moral, pel que respondrem de forma contundent en defensa dels treballadors afectats.

Comitè d'empresa d'ESSA PALAU


La Direcció d'Essa Palau presenta un nou ERO i els treballadors asseguren una "resposta contundent"

L'empresa de components per a l'automòbil Estampacions Sabadell (ESSA) ha presentat davant el departament de Treball un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per reduir durant un any i mig la jornada laboral de 170 treballadors de la planta de Palau-solità i Plegamans. El sindicat CGT, present al comitè d'empresa, ha denunciat en un comunicat que l'objectiu de l'empresa és "asfixiar econòmicament els treballadors perquè es vegin obligats a abandonar" la companyia.

Fa menys d'un mes, empresa i sindicats van pactar un expedient temporal per a la totalitat de la plantilla, formada per més de 500 treballadors, per un període de 120 dies, entre l'1 de desembre de 2009 i el 30 de setembre de 2010. Francisco Zapata, membre del comitè d'empresa per part de CGT, ha assegurat que els treballadors no permetran "aquestes agressions" per part de la direcció i ha advertit que, de seguir endavant aquest nou ERO, els sindicats respondran "de forma contundent" en defensa dels treballadors afectats.

El sindicat CGT ha afirmat, a través d'un comunicat, que la direcció de la companyia no té "ni ètica ni moral" i els acusa de lucrar-se mentre la resta dels treballadors estan patint les conseqüències d'aquests expedients. L'activitat principal d'ESSA és el subministrament de components als fabricants de vehicles, tant turismes com industrials. Entre els seus productes es troben sistemes de suport d'assistència al frenat, portes, capós, maleters o acoblaments de xapa metàl·lica. El Grup Estampacions Sabadell disposa de fàbriques a Espanya i la República Txeca, on treballen un total de 800 persones. Les plantes espanyoles estan situades a Palau-solità i Plegamans, Esparreguera i Almussafes, al recinte fabril de Ford.

Escrit per Ràdio Sabadell

5 de gener de 2010