CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè d’empresa de TV3 convoca aturades des del 24 d’octubre contra un possible ERO

Dimarts, 23 octubre, 2012

La plantilla de TV3 farà aturades parcials a partir del 24 d'octubre fins a gener de 2013, convocades pel comitè d'empresa per fer pressió i protestar contra un possible expedient de regulació d'ocupació (ERO) al canal públic i contra l'externalització de serveis, i pel manteniment dels llocs de treball i defensar el futur de TVC.

Els rumors sobre un possible ERO i l'externalització de serveis han estat el detonant d'aquesta campanya de mobilitzacions, que van decidir els treballadors en referèndum els dies 14 i 15 d'octubre, en que la plantilla va votar la pregunta "Aprova la proposta del comitè d’empresa d’un pla de mobilitzacions d’octubre a gener del 2013 que inclogui aturades parcials contra l’externalització i pel futur de TVC i el manteniment dels llocs de treball?". Els resultats van ser clarament favorables al sí: 71,45% contra un 23,76% de vots contraris, amb una participació del 61,18% de la plantilla, superior al que sol ser habitual.

Les aturades, que no seran l'única mesura de pressió, s'estendran fins al gener i afectaran totes les franges horàries, per tal de permetre que treballadors de tots els torns puguin acollir-se al dret de fer vaga.

La direcció de TV3 ha encarregat un estudi a la consultora Price Waterhouse Cooper per, entre d'altres objectius, redefinir el marc laboral que regeix la casa, que dóna feina a 2.084 persones.

Els representants dels treballadors denuncien que la direcció de la CCMA no ha respost a diferents peticions de reunions per part del Comitè per parlar del Contracte Programa i del pla de viabilitat encarregat a PWC.

La primer aturada del 24 d'octubre serà de de 10.30 a 13hores. La vaga començarà amb una concentració al recinte de TVC i a continuació s'anirà a la seu de la CCMA on està previst que estigui reunit el Consell de govern de la corporació.
El Comitè vol recordar-li al President Brauli Duart que fa mesos que van lliurar les propostes dels treballadors pel futur contracte programa i que volen respostes sobre el pla de viabilitat que han encarregat a la consultora Price Waterhouse per valor de 180 mil euros.

El comitè d'empresa de TV3 exigeix a la direcció de la CCMA un compromís amb el model de producció i amb la plantilla i que s'acabi amb les amenaces d'acomiadaments, de privatitzacions i d'externalitzacions i les retallades de salari, de drets socials i els incompliments de conveni que aquest any han suposat una pèrdua del 15% en mitjana del salari dels treballadors i prop d'un 20% del poder adquisitiu en els últims dos anys.

Font: Agències

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció