CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè d’empresa de TV3 convoca aturades des del 24 d’octubre contra un possible ERO

Dimarts, 23 octubre, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La plantilla de TV3 farà aturades parcials a partir del 24 d'octubre fins a gener de 2013, convocades pel comitè d'empresa per fer pressió i protestar contra un possible expedient de regulació d'ocupació (ERO) al canal públic i contra l'externalització de serveis, i pel manteniment dels llocs de treball i defensar el futur de TVC.

Els rumors sobre un possible ERO i l'externalització de serveis han estat el detonant d'aquesta campanya de mobilitzacions, que van decidir els treballadors en referèndum els dies 14 i 15 d'octubre, en que la plantilla va votar la pregunta "Aprova la proposta del comitè d’empresa d’un pla de mobilitzacions d’octubre a gener del 2013 que inclogui aturades parcials contra l’externalització i pel futur de TVC i el manteniment dels llocs de treball?". Els resultats van ser clarament favorables al sí: 71,45% contra un 23,76% de vots contraris, amb una participació del 61,18% de la plantilla, superior al que sol ser habitual.

Les aturades, que no seran l'única mesura de pressió, s'estendran fins al gener i afectaran totes les franges horàries, per tal de permetre que treballadors de tots els torns puguin acollir-se al dret de fer vaga.

La direcció de TV3 ha encarregat un estudi a la consultora Price Waterhouse Cooper per, entre d'altres objectius, redefinir el marc laboral que regeix la casa, que dóna feina a 2.084 persones.

Els representants dels treballadors denuncien que la direcció de la CCMA no ha respost a diferents peticions de reunions per part del Comitè per parlar del Contracte Programa i del pla de viabilitat encarregat a PWC.

La primer aturada del 24 d'octubre serà de de 10.30 a 13hores. La vaga començarà amb una concentració al recinte de TVC i a continuació s'anirà a la seu de la CCMA on està previst que estigui reunit el Consell de govern de la corporació.
El Comitè vol recordar-li al President Brauli Duart que fa mesos que van lliurar les propostes dels treballadors pel futur contracte programa i que volen respostes sobre el pla de viabilitat que han encarregat a la consultora Price Waterhouse per valor de 180 mil euros.

El comitè d'empresa de TV3 exigeix a la direcció de la CCMA un compromís amb el model de producció i amb la plantilla i que s'acabi amb les amenaces d'acomiadaments, de privatitzacions i d'externalitzacions i les retallades de salari, de drets socials i els incompliments de conveni que aquest any han suposat una pèrdua del 15% en mitjana del salari dels treballadors i prop d'un 20% del poder adquisitiu en els últims dos anys.

Font: Agències

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció