CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè d’empresa de TV3 convoca una concentració el 13 de març a les 18h davant la Generalitat en protesta pel recent demantellament de corresponsalies i les retallades

Dimarts, 12 març, 2013

El comitè d’empresa TV3 ha convocat la ciutadania a una concentració en defensa del model de televisió púbica i nacional de Catalunya i en contra les retallades i la supressió de corresponsalies dels informatius de la cadena. La manifestació està convocada pel proper dimecres a les sis de la tarda davant el Palau de la Generalitat, on, segons el comitè, és on es prenen les decisisons relatives a Televisió de Catalunya (TVC). El comitè ha rebutjat des del primer moment la no renovació dels contractes amb les productores que cobrien les corresponsalies de Perpinyà, Andorra, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars i Terres de l’Ebre, que es van tancar l’1 de març, el que va deixar TV3 sense cap corresponsalia al Països Catalans, a excepció de les de València i Palma, ja que el mes de gener havien tancat les de Girona, Lleida i Tarragona.

TV3 ha anunciat que cobrirà les corresponsalies de Terres de l'Ebre i Pirineus amb el desplaçament de personal de la seu central de Barcelona, a Sant Joan Despí. Aquest fet no acontenta el comitè perquè “mai la implicació, el coneixement, el rigor i la immediatesa de la informació podrà ser comparable amb el que hi dediquen i coneixen les persones autòctones dels territoris”. També volen reivindicar també l'ús i difussió dels dialectes propis del català a cada territori.

A més a més, el comitè denuncia que el full de ruta, que segons els treballadors té com a finalitat el desmantellament de Televisió de Catalunya (TVC), està essent seguit al peu de la lletra per la direcció i ha deixat els passos molt marcats i clars cap a aquest desmantellament. Recorden que en primer lloc es van reduir 100 milions d'euros de pressupost, després es va produir el canvi en la direcció per posar en els llocs de comandament els executors d'aquest pla, mentrestant es van deixar de contractar gairebé 400 companys temporals i fa uns mesos van ser reordenats els canals de TVC amb els resultat de l'eliminació del 3XL i el repartiment del històric 33 entre l'Esport3 i el Super3.

Els treballadors han fet diverses accions contra aquestes retallades i el full de ruta, com manifestacions o vagues, com la que van realitzar fa dos diumenges vespre, quan es van emetre programes enregistrats durant una hora a tots els canals de TVC i no es va emetre el telenotícies vespre de TV3. També van protestar el dia que es va conèixer la supressió de les corresponsalies davant de la direcció d’informatius de la cadena i van pujar en grup al despatx de la direcció per protestar contra la decisió. Els concentrats es an fotografiar amb imatges d’alguns dels acomiadats, i van reclamar la dimissió d’Eugeni Sallent, director de TVC, i de Brauli Duart, president del Consell de Govern de la CCMA. A més a més, una ciutadana de de la Seu d'Urgell va començar a recollir signatures contra el tancament de les corresponsalies a la plataforma Change.org, una recollida que ja ha superat les 8.200 rúbriques i que preten aconseguir-ne 10.000.

Font: El Triangle