CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El comitè d’empresa d’ESSA Palau convoca vaga indefinida a partir del 14 de gener

Dimarts, 12 gener, 2010

Després de la presentació per part de la Direcció d'ESSA Palau d'un nou expedient de regulació, i aquest seria el sisè, els treballadors d'ESSA Palau manifesten la seva negativa davant tal brutal agressió.

La Direcció d'ESSA Palau ha presentat davant el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya un nou expedient de regulació de reducció de jornada per a 170 treballadors, durant 18 mesos, mesura que únicament pretén asfixiar econòmicament als treballadors perquè es vegin obligats a abandonar l'empresa. Cal reflectir que fa menys de 1 mes que s'ha pactat un expedient de regulació de suspensió de contractes amb durada del 01/12/09 al 30/09/10 i afectació de 120 dies per a la totalitat de la plantilla, pel que si s'aprovés aquest, estaríem immersos en dos expedients alhora; el ja en vigor, juntament amb el de reducció de jornada.

L'objectiu de la presentació d'aquest nou expedient, no és altre que coaccionar als treballadors amb la finalitat que cessin de la companyia. Altre cas més és el retard continuat en el pagament de les nòmines on aquesta última nòmina de desembre, a dia d'avui no ha estat pagada als treballadors.

L'ambició d'aquesta Direcció no té límit. No només s'estan lucrant en aquests temps de crisis repartint-se Bonus milionaris, sinó que tampoc es veuen afectats pels diversos expedients de regulació que estem patint la resta de treballadors amb enormes pèrdues econòmiques i consumint la nostra prestació per atur, on aquests, s'inflen la boca de recordar irònicament a la representació social, que aquesta situació ha de ser suportada per tots. Instem a l'administració i l'autoritat laboral a no acceptar aquest nou expedient, que sumats als quatre expedients ja realitzats per la plantilla i a l'actual en curs amb afectació fins a setembre, suposaria la misèria econòmica per a un col·lectiu de treballadors i les seves famílies, i que posi fre a l'ús desvirtuat i fraudulent d'aquestes mesures, per part d'ESSA Palau.

D'igual forma, els treballadors demanem a la Direcció un pla industrial, on es reflecteixi el present i futur d'aquesta companyia i els seus treballadors, pla que s'ha sol·licitat en reiterades ocasions per la part social, i que l'empresa no ha presentat. Des del Comitè d'empresa no estem disposats a permetre aquestes agressions per part d'uns directius sense ètica, ni moral, pel que s'ha decidit en Assemblea de Treballadors convocar vaga a partir del pròxim 14 de gener de 2010 amb la finalitat de posar fre a aquestes actuacions malintencionades de la Direcció d'ESSA Palau i un pla industrial de futur per a aquesta companyia.

http://cgtsabadell.blogspot.com/