CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Consell de Ministres privatitza RENFE

Dissabte, 14 juliol, 2012

En el matí del divendres 13 de juliol, el Ministeri de Foment s'ha apressat a convocar als Secretaris Generals dels Sindicats de Renfe per a informar de les decisions que en aquells mateixos moments estava prenent el Consell de Ministres:

• AVANÇAR LA LIBERALITZACIÓ DE VIATGERS, DUENT-LA A EFECTE EL PRÒXIM 1 DE JULIOL DEL 2013

• DIVIDIR RENFE EN QUATRE SOCIETATS ANÒNIMES:
1. MERCADERIES SA
2. TALLERS SA
3. VIATGERS SA
4. LLOGUER DE MATERIAL RODANT SA

És evident que l'única empresa amb valor patrimonial serà la propietària del material, encarregada de posar-lo a la disposició dels operadors, privats o públics, mitjançant el seu lloguer.

Les altres empreses solament contindran treballadors, que competirem directament amb els de les empreses privades: la licitació la durà l'empresa que tingui treballadors més barats i amb menys drets.

El Govern, amb l'aprovat en el Consell de Ministres, decreta de fet la privatització del ferrocarril: qualsevol empresari aventurer, per un mòdic preu, disposarà del material que s'ha comprat amb els diners de tots els ciutadans, començant a obtenir quantiosos beneficis des del primer dia sense haver hagut de realitzar la menor inversió.

CGT s'oposa frontalment a aquesta decisió i mantenim el nostre compromís aconseguit amb tots els sindicats d'actuar contundentment contra qualsevol mesura que suposi que les empreses no siguin públiques, que es fragmentin o que afecti al nivell d'ocupació o a la seguretat en la circulació.

CGT es reuneix el dilluns dia 16 amb la resta de sindicats per a acordar quines actuacions engeguem per a defensar-nos d'aquesta gravíssima agressió.

PEL FUTUR DE L'OCUPACIÓ, PELS NOSTRES DRETS I CONTRA LES AGRESSIONS

No a la venda dels serveis públics!

SFF-CGT

http://www.sff-cgt.org