CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Conseller de Sanitat és rebut amb crits de “Boi a la presó” a Reus

Dijous, 13 setembre, 2012

El 12 de setembre per la tarda, el Conseller de Sanitat Boi Ruiz ha inaugurat el CAP Horts Miró de Reus. Un centenar de persones han rebut amb escridassades al Conseller i tot el seu sèquit amb crits de “Boi Ruiz a la presó!” i “Amb la salut no s’hi juga”. Dos furgonetes d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, diferents parelles de Mossos i de Guàrdia Urbana, han tallat els carrers adjacents al CAP i han impedit als i a les manifestants apropar-se a les portes del CAP. Boi Ruiz no ha respòs a la petició de reunió realitzada per la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus. El regidor de la CUP, David Vidal, li ha lliurat el manifest de la Taula i un exemplar del periòdic sobre la situació de corrupció existent a la sanitat catalana editat per la CUP, Cafè amb llet i CATAC-CTS.

Davant la previsió de protestes, com les que ja ha hagut aquest matí a Tarragona, el Conseller de Sanitat Boi Ruiz ha canviat el plànning de la seva visita. Primer ha visitat l’Ajuntament de Reus, on ha signat el llibre d’honor, i en acabar ha inaugurat el CAP Horts Miró, acompanyat del delegat de la Generalitat, Joaquim Nin, així com d’una àmplia representació del Consistori reusenc.

La seva arribada al CAP Horts Miró, ha estat custodiada per un ampli dispositiu policial, consistent en dues furgonetes d’antidisturbis, desenes d’agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana i un grapat d’agents de paisà, també dels Mossos. Per contra, un centenar de persones, convocades per la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus i per l’Assemblea Popular de Reus, l’han escridassat amb consignes de “Boi Ruiz a la presó”, mentre ensenyaven exemplars de la revista.

Cal recordar que fa una setmana,la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus, va registrar formalment al Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, una sol·licitud per reunir-se amb el Conseller Boi Ruiz.La Taula, no ha rebut cap mena de notificació al respecte i els agents policials han prohibit l’entrada al carrer on hi havia la porta principal del CAP. Un fet, que ha motivat la indignació dels veïns d’aquella zona que han vist limitada la seva mobilitat i que no han pogut retirar els seus vehicles d’aquella zona, sense haver estat avisats.

Durant la visita de Boi Ruiz al CAP Horts Miró, el qual ha estat quasi un any tancat perquè la Generalitat no disposava de suficient pressupost per inaugurar-lo, el Conseller Boi Ruiz ha agraït l’”esforç” dels professionals de la sanitat, que “gràcies” a les retallades en els seus sous “permeten” la inauguració de centres d’atenció primària, com el CAP Horts Miró. El que no s’esperava el Conseller de Sanitat, és que durant la recepció dels representants municipals, el regidor de la CUP David Vidal -que ha tingut seriosos problemes per accedir al CAP-, li entregués el manifest fundacional de la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus, així com un exemplar de la publicació sobre sanitat.

Mentrestant, a fora, els concentrats han anat escridassant als diferents polítics que abandonaven el CAP, com ara els regidors d’ARA Reus i del PSC. El moment de major tensió, ha estat quan l’alcalde de la ciutat Carles Pellicer, acompanyat de la tinent d’alcalde Teresa Gomis, s’ha acostat als concentrats. Aquests han respòs el seu apropament amb crits de “Pellicer botifler”. L’alcalde finalment, ha marxat tot dient “marxo perquè veig que m’insulteu”, mentre un concentrat li recriminava la seva actitud “provocativa”.

Demà mateix, a les 10 del matí al CAP Sant Pere de Reus, la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública inicia la recollida de signatures i la recollida de queixes dels usuaris dels centres sanitaris de la ciutat.

* Notícia publicada a Pobleviu http://pobleviu.cat/2012/09/12/el-conseller-de-sanitat-es-rebut-amb-crits-de-boi-a-la-preso-a-reus/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció