CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El conseller Rull ha assumit aquest dimecres al Parlament algunes de les irregularitats que apareixen a l’informe de l’Oficina Antifrau sobre la gestió del servei públic d’ATLL arran d’una denúncia de la CGT

Dijous, 12 maig, 2016

El conseller Rull ha assumit aquest dimecres al Parlament davant la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat algunes de les irregularitats que apareixen a l'informe de l'Oficina Antifrau sobre la gestió del servei públic d'ATLL arran d'una denúncia de la CGT.

Una multa de 4 milions d'euros a ATLL és el preu que el conseller i el seu equip jurídic han posat a irregularitats com ara l'encreuament de factures per uns serveis que no havien estat autoritzats pel govern, o la no convocatòria del representant del Govern als consells d'administració d'ATLL.

Malgrat que el conseller ha manifestat que els fets sancionats no han alterat el servei que presta ATLL ni la tarifa que aplica, des de la CGT de Catalunya considerem que l'impacte de la multa serà directa sobre la ciutadania atès que l'empresa no voldrà reduir els seus comptes de resultats. Aquesta és la conseqüència directa de cedir la gestió d'un servei públic a una empresa privada.

Un cop més la Generalitat de Catalunya es nega a acceptar que la gestió pública supera en eficiència i sostenibilitat a la privada a l'hora d'administrar un recurs bàsic per al conjunt de la població i segueix la mateixa política pro-capitalista que en la sanitat, l'ensenyament, el transport o l'energia.

Des de la CGT de Catalunya considerem que una altra organització és possible amb la participació ciutadana assembleària i responsable sense cap ànim de lucre i només amb l'objectiu de que els recursos bàsics siguin distribuïts equitativament entre la ciutadania.

Com a passa prèvia en aquest compromís social de gestió d'un bé essencial com és l'aigua, considerem que de manera conscient el Govern de la Generalitat ha triat no aprofitar l'oportunitat que l'informe de l'Oficina Antifrau i les actuacions de la fiscalia els oferia per recuperar, la gestió de l'aigua de més de 5 milions de catalans i catalanes. A banda, la multa anunciada avui pel conseller Rull és irrisòria per a una companyia que ha obtingut uns beneficis 8 vegades superiors amb l'explotació de la distribució de l'aigua de més de la meitat de la població de Catalunya. Explotació que a més, possiblement ha realitzat inflant de forma fraudulenta les factures que hem hagut de pagar la població.

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció