CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El dèficit servirà al Govern de palanca per acomiadar amb 20 dies als empleats públics

Dissabte, 27 octubre, 2012

El reglament que permetrà traslladar a les tres administracions i les empreses públiques que pengen d'elles la nova reforma laboral està sent rematat pels tècnics d'Hisenda i del Ministeri de Treball com a pas previ a la seva publicació al BOE.

La reducció de personal suposarà l'any que ve un dels grans capítols d'ajust de la despesa pública i el Govern no permetrà que els contractats laborals, interins, eventuals i temporals tinguin més avantatges que els treballadors del sector privat quan siguin acomiadats .
Tots hauran de passar per la pedra de la nova reforma laboral.
Ministeris, comunitats i ajuntaments poden al · legar per acomiadar el desfasament entre ingressos i despeses, així com les empreses privades argumenten les seves pèrdues

Amb la nova legislació que va posar en vigor l'exministre Celestino Corbacho i posteriorment va ampliar la ministra Fátima Báñez , qualsevol empresa privada pot acollir-se a un acomiadament col · lectiu per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció si demostra que està en pèrdues, que les va a tenir en el futur o que patirà una disminució d'ingressos.

En aquests casos, la indemnització fixada per a cada treballador és de vint dies de sou amb un límit de dotze mensualitats. Amb la reforma que ultimen els ministeris d'Hisenda i Treball, qualsevol administració o empresa pública podrà acollir-se als acomiadaments col · lectius al · legant que ha entrat en dèficit.

Els càlculs del Govern reflecteixen que l'any que ve es perdran al voltant de 102.000 llocs de treball públics, als quals cal sumar els 176.000 eliminats en les tres administracions en els últims dotze mesos. Empreses públiques i comunitats autònomes seran les més afectades per l'aprimament de plantilles.
En el cas dels interins, els acomiadaments es realitzaran per ordre alfabètic per evitar arbitrarietats, segons fonts segures.
Amb aquestes mesures, en els pressupostos de 2013 que es tramiten al Congrés es preveu un estalvi de 3.600 milions d'euros per a l'any que ve, dels 60.000 que es dedicaran al capítol II.
Els 700.000 contractats laborals i els més de 300.000 interins estaran sotmesos a les mateixes regles que operen per al sector privat en els acomiadaments col · lectius

En la diana potencial dels acomiadaments col · lectius figuren els gairebé 700.000 contractats laborals que hi ha a les tres administracions.
D'aquests, 384.000 treballen en els ajuntaments, 146.000 a les comunitats autònomes i la resta a l'Administració central. Els interins es reparteixen així: 288.000 a les comunitats, 11.000 a les corporacions locals i altres tant en els ministeris. La majoria d'ells treballen en els sectors de l'educació i de l'ensenyament.

En l'Enquesta de Població Activa que es coneixerà avui, possiblement amb el nom desglossat el nombre d'ERO que han afectat el sector privat i el públic. Les últimes dades disponibles, corresponents a agost, reflecteixen que en aquest mes van ser acomiadats 7.500 treballadors, mentre van augmentar les reduccions de jornada a causa de les majors facilitats donades per la reforma laboral.

FONT: BLOG ARMAKEOLOT